Місто

​Чи підтримують житомиряни легалізацію зброї в Україні. Опитування

3 February 2021, 17:03

Цього тижня Верховна рада може розглянути законопроєкт (№4335) про обіг зброї. Він має урегулювати її придбання, зберігання та використання. Тому Житомир.info поцікавився у житомирян, чи підтримують вони ініціативу легалізації зброї.

«Що поганого, якщо це буде офіційно та легально? Невже ми себе вважаємо поганими людьми, що ми не маємо права тримати зброю вдома? Я живу в лісі, у нас різні випадки бувають, наприклад. Я за те, щоб була зброя. Зброя є у того, хто хоче, але легально її немає», - каже В’ячеслав.

«На даний момент не підтримую, Чому на даний? По-перше, на руках у людей зараз дуже багато нелегальної зброї. По-друге, дуже погана ситуація економічна в країні, адже 80% людей зараз в Україні знаходяться за межею бідності. Всі злі й ні в кого немає грошей, і враховуючи високі тарифи, які наш коханий уряд ввів. В Іспанії під час коронавірусу 50% знижки зробили за квартплату, а тут ці нехороші люди підвищують тарифи в цей час. Як ви вважаєте, це нормально? І зараз легалізуйте зброю. Прийде мені платіжка, у мене двоє дітей і тільки за тепло 5 тисяч, а у мене немає грошей, бо дітей потрібно годувати, то я візьму пістолет і піду в цей теплокомуненерго і перестріляю їх там усіх. Ось тому не можна», - відповідає житомирянин.


«Я не знаю, це залежить від того, що у нього в мізках. Я не знаю хто це буде носити цю зброю. Не знаю, бо над цим не замислювалась», - говорить Юлія.

«Ми тільки за легалізацію марихуани, проти зброї. Обкуряться і перестріляють один одного, не можна», - зазначає житомирянин.

«У нас зараз такий час тривожний і я рахую, що кожна людина має мати можливість захистити себе, через то я за те, щоб легалізували зброю», - вважає Лідія.

«А навіщо, нашому народу ще дати зброю у руки?», - запитує Олександр.

«Це має бути в якихось виняткових випадках. Серед населення я не підтримую обіг зброї, бо це додасть напруги. Однозначно люди повинні перевірятися на адекватність. Мені важко сказати, але приклад США не завжди показує гарні приклади. З іншого боку це більше доступ для людей можновладців у яких є можливість, тому я знову таки не підтримую, бо більшість населення України це не зможе собі дозволити», - ділиться Андрій.

Нагадаємо, близько 26 тисяч жителів Житомирської області є власниками зброї. Водночас упродовж 2020 та 2021 років з об’єктивних причин права на зберігання та носіння зброї були позбавлені 611 громадян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя легалізація уряд  
Матеріали по темі