Місто

Мер терміново зібрав засідання виконкому, щоб трохи знизити тариф на тепло для житомирян

10 February 2021, 09:47

На позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради ухвалили рішення про зниження тарифів на централізоване теплопостачання.

Засідання без анонсу відбулося вранці 10 лютого.

«Вчора був підписаний меморандум, по якому Уряд прийняв на себе зобов’язання зафіксувати ціну на газ 6 900 грн для підприємств ТКЕ (теплокомуненерго – ред.) і розробити нормативні документи для того, щоб до 31 січня компенсувати містам цю різницю в тарифах. Після підписання цього меморандуму ми на сьогоднішньому виконкомі вносимо коригування в тариф, який є, і зменшуємо ціну на газ в цьому тарифі з 7300 до 6900. Зрозуміло, що це не велике зниження, але якби цей меморандум був не підписаний, то ми були б вимушені закласти в платіжки нову ціну на газ і тариф зріс би ще на 10% і був би 2 тис. грн за гігакалорію», - пояснив мер.

Він зауважив, що ціни на газ зростати не будуть, але житомиряни все одно отримають платіжки більші, ніж минулого року, через зниження температури, а лічильник рахує отримане тепло.

«Цим рішенням ми трошки зменшуємо тариф і не підіймаємо його на 10% як було прогнозовано», - наголосив Сергій Сухомлин.

В результаті тариф на тепло для житомирян, який був встановлений з 1 січня 2021 року, зменшили на 3,7%.

«Діюча ціна на газ по меморандуму – 6 тис. 900 гривень, плюс ціна транспортування – 2 тис. 2 грн, це складає приблизно 9 тис. 900 грн. Діюча ціна, яку нам дав «Нафтогаз» на транспортування та постачання – 10 тис. 962 гривні, тобто 2 тис. 20 грн – різниця вартості виключно газовою складової. При використанні 14 млн кубів газу за січень 2021 підприємство отримає збитки 28 млн грн, які повинні бути скореговані державою та відшкодовані місцевому бюджету чи нашому підприємству», - пояснив після засідання директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Нагадаємо, відповідно до рішення виконкому Житомирської міської ради від 30 грудня 2020 року, з січня 2021 року тариф на теплову енергію та послуги з централізованого опалення у Житомирі зріс на 18%. 9 лютого в Києві підписали меморандуму з Урядом, яким передбачено зниження ціни на газ для підприємств теплокомуненерго, що дасть можливість зменшити тарифи на тепло.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2021 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати обговорили та проголосували за звернення до центральних органів влади щодо передачі у власність міста газових мереж та неприпустимості збільшення тарифів. 20 січня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про спільне рішення з головами міст щодо підписання Меморандуму, який містить пункт про непідвищення тарифів на опалення й гарячу воду, а влада Житомира очікувала для виконання цього рішення компенсацію з державного бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком тепло тариф Рогожин теплокомуненерго газ  
Матеріали по темі