Економіка

У Житомирській області податківці викрили посадовців крупного підприємства в ухилянні від сплати податків та стягнули 150 млн грн

11 February 2021, 18:43

Посадових осіб одного з крупних підприємств Житомирській області викрили в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це 11 лютого повідомила пресслужба управління ДФС у Житомирській області.

«Завдяки злагодженій роботі працівників ГУ ДФС у Житомирській області, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону, у взаємодії з ДПС у Житомирській області, в рамках досудового розслідування кримінального провадження, до бюджету стягнено майже 150 мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні.

Податківці викрили посадових осіб одного з крупних підприємств області в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. До ЄРДР внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

«За даними слідства, службові особи вищевказаного підприємства в результаті фінансово-господарської діяльності з рядом контрагентів, ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах. В результаті вжитих податківцями, на етапі досудового розслідування, заходів, до бюджету направлено близько 150 мільйонів гривень», – інформують у ДФС.

Наразі тривають слідчі дії. Заплановано скерування кримінального провадження до суду за ч. 4 ст. 212 КК України зі звільненням від кримінальної відповідальності у зв‘язку із погашенням завданих державі збитків.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2021 року співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області змусили підприємство поповнити бюджет на 4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС податки бюджет  
Матеріали по темі