Влада

Створена розпорядженням голови Житомирської облради робоча група їздила дивитися на два санаторії – «Лісовий берег» та «Лісова казка»

12 February 2021, 10:48

Депутати облради у складі робочої групи, яку очолив заступник голови обласної ради Володимир Ширма, завітали до комунальних закладів: обласного багатопрофільного спеціалізованого фтизіопульмонологічного санаторію «Лісова казка» та обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Лісовий берег».

Про це 11 лютого повідомила пресслужба обласної ради.

«Лісова казка» серед 11 підопічних установ облради, які не потрапили під фінансування НСЗУ. На повне забезпечення діяльності закладу у рік необхідно 18 млн грн. За словами директора санаторію Романа Українця, у «Лісовій казці» проходили лікування та реабілітацію діти та дорослі із захворюваннями органів дихання. Також минулого року комунальний заклад було визначено місцем обсервації жителів Житомирщини, які повернулися із-за кордону або були в контакті з хворими. Санаторій має 4 спальні корпуси та лікувально-діагностичний корпус, в якому розміщені: лабораторія, фізкабінет, кабінет лікувальної фізкультури, масажний, інгаляторій, вуглекислотні ванни, зубний кабінет, соляна кімната та кімната обладнана кисневими точками. У житлового корпусу проведено ремонтні роботи. Кімнати обладнані телевізорами, холодильниками, санвузлами та WiFi», - йдеться у повідомленні.

Володимир Ширма озвучив спільну думку членів робочої групи, що санаторій повинен працювати. Тому керівництво закладу має підготувати реальний бізнес-план та презентувати його депутатському корпусу.

Зазначимо, 27 квітня 2020 року голова ОДА Віталій Бунечко своїм розпорядженням створив робочу групу, яка мала вивчити ситуацію щодо діяльності та подальшого функціонування комунального некомерційного підприємства «Обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка» Житомирської обласної ради та в двотижневий термін поінформувати ОДА про результати.

Пресслужба облради зазначає, що ситуація з протитуберкульозним санаторієм «Лісовий берег» складніша, адже наразі згідно з рішенням сесії обласної ради заклад знаходиться у стадії ліквідації.

«Зараз приміщення лікувального та спальних корпусів пустують. Ситуація ускладнюється тим, що голова ліквідаційної комісії, не поставивши до відома обласну раду, прийняла рішення про відключення опалення. В результаті у будівлях починається процес руйнації, про що свідчить наявність грибка», - йдеться у повідомленні про виїзне засідання.

На наступному тижні робоча група збереться знову аби озвучити напрацьовані пропозиції та розробити варіанти використання приміщень.

«Ми маємо прийняти зважене колегіальне рішення. Вже дав доручення Департаменту охорони здоров’я надати інформацію щодо потреби житла для медиків. Будемо розглядати різні варіанти, які запропонують члени робочої групи», - підсумував заступник голови облради Володимир Ширма.

Нижче – склад робочої групи, утвореної розпорядженням голови облради від 1 лютого 2021 року:



Нагадаємо, 10 грудня 2020 року оприлюднили проєкт рішення сесії обласної ради про передачу майнового комплексу комунальної установи «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради загальною площею 9675,8 кв. м, який знаходиться в селі Іванівка Житомирського району на вул. Санаторна, 1, на баланс обласного бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради. Ці плани обурили депутатів Житомирської міської ради, адже поряд знаходиться дитячий табір «Супутник».

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2020 року тодішній голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма оглядав матеріально-технічну базу санаторію «Лісовий берег» і розповідав про можливі варіанти перепрофілювання закладу зазначаючи, що це потребує значних коштів: треба зробити ремонт, оновити майно, створити відповідні умови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада санаторій робоча група Ширма  
Матеріали по темі