Події

​Двоє житомирян, яких затримали на акції «Волю Стерненку», розповіли свою версію подій

24 February 2021, 00:36

Житомиряни Валерій Арушанян та Сергій Григорчук розповіли, як їх затримали поліцейські під час акції «Волю Стерненку» на майдані Корольова.

Чоловіків затримали під час мирного протесту на майдані Корольова ввечері 23 лютого. Кількадесят людей зібрались на площі, щоб висловити солідарність активісту Сергію Стерненку, якому сьогодні Приморський суд в Одесі виніс вирок – 7 років ув’язнення.

Затриманих на акції в Житомирі чоловіків доправили в міськвідділ поліції, де на їх звільнення очікували кілька десятків житомирян. Після дачі пояснень Валерій Арушанян та Сергій Григорчук прокоментували події на майдані Корольова.

Подробиці далі у відео:


Нагадаємо, близько 18.00 23 лютого житомиряни зібралися на майдані Корольова на акцію «Волю Стерненку», аби висловити підтримку громадському активісту, якому в цей день Приморський суд в Одесі виніс вирок – 7 років ув’язнення. Ще до початку акції поліція затримала двох активістів, які нібито намагались запалити шини.

Після акції на майдані Корольова, частина учасників попрямувала до Житомирського відділу поліції на Лесі Українки, де на затриманих активістів склали адмінпротоколи про злісну непокору працівникам поліції.

Офіційний коментар поліції тут.

Стаття 185 КУпАП: Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця

Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов'язків, а також вчинення таких же дій щодо члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх участю в охороні громадського порядку -

тягне за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція протест затримання відділ поліції Арушанян Григорчук  
Матеріали по темі