Місто

Житомиряни вдруге зібралися на майдані Корольова з акцією на підтримку Стерненка: шин немає, конфліктів теж

24 February 2021, 19:23

Близько 18.30 24 лютого біля будівлі Житомирської ОДА зібралося близько сотні житомирян з плакатами на підтримку активіста Сергія Стерненка. Люди принесли на майдан Корольова державні прапори та плакати з закликами «Волю Стерненку». Громадський порядок охороняє кілька поліцейських.

На відміну від вчорашніх подій, цього разу акція у Житомирі проходить мирно, жодних конфліктів не відбувається.

«Зібрались кілька десятків людей. Шин нема, конфліктів теж», - повідомив з місця події журналіст Житомир.info.

Нагадаємо, житомиряни, яких 23 лютого затримали на майдані Корольова під час акції «Волю Стерненку», планують подати заяви про надмірне застосування сили правоохоронцями.

Як повідомляв Житомир.info, близько 18.00 23 лютого житомиряни зібралися на майдані Корольова на акцію «Волю Стерненку», аби висловити підтримку громадському активісту, якому в цей день Приморський суд в Одесі виніс вирок – 7 років ув’язнення. Ще до початку акції поліція затримала двох активістів, які нібито намагались запалити шини.

Після акції на майдані Корольова, частина учасників попрямувала до Житомирського відділу поліції на Лесі Українки, де на затриманих активістів склали адмінпротоколи про злісну непокору працівникам поліції.

Після дачі пояснень Валерій Арушанян та Сергій Григорчук прокоментували події на майдані Корольова. Відеосюжет дивіться тут.

Офіційний коментар поліції тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Стерненко акція протест  
Матеріали по темі