Суспільство

77-річна жителька Житомирської області розповіла про свій борщ, рецепт якого опублікувала газета New York Times

8 March 2021, 11:02

Український борщ знову прогримів на весь світ. Рецепт страви надрукувала газета The New York Times. А героїнею журналістського матеріалу стала пересічна пенсіонерка з Борщева Житомирської області.

Про те, чим особливий рецепт 77-річної Ольги Габро, 6 березня йшлося у сюжеті ТСН.


Відео ТСН

Зробили пані Ольгу знаменитою на увесь світ журналістка Марічка Варенікова та фотографиня Оксана Парафенюк. Шукали село, де готують автентичний борщ, щоб розказати американцям про українськість цієї страви.

«Ми побачили, що є в Україні багато сіл та міст із назвами, похідними від слова «борщ», і одне із сіл є в Житомирській області. Ми вирішили поїхати і покуштувати борщ саме в Борщеві», – розповідає Варенікова.

До хати пані Ольги дівчата зайшли випадково.

«І пані Оля живе з самого краю села, це була перша хата, перша родина, – згадує журналістка. – Дуже смачний був борщ у пані Ольги».

Увесь процес пані Ольга погодилася повторити і для ТСН. Досвідчена хазяйка готує борщ на око: відчуває, скільки чого треба. Жінка знає, як готувати з десяток варіацій борщів. Червоний – її улюблений. Постійно готує для дітей, яких завжди чекає. У пані Ольги четверо синів, семеро онуків і правнучка.

А у селі Борщів, після того, як про них дізналася Америка, тепер думають влаштувати власний фестиваль борщу.

Нагадаємо, 2 березня 2021 року служба новин BBC News Ukrainian повідомила, що американська газета New York Times опублікувала рецепт борщу від жительки села Борщів Радомишльського району Житомирської області Ольги Габро. Пенсіонерка поділилася своїм секретом приготування: окремо варити м'ясо, квасолю й картоплю, окремо – буряк і моркву. А змішати все лише перед подачею на стіл.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: борщ Борщів New York Times рецепт страва Радомишльський район  
Матеріали по темі