Місто

На дотримання карантину в Житомирі перевірили супермаркети: провели роз’яснювальну роботу, попередили про відповідальність

11 March 2021, 18:01

У Житомирі 11 березня на дотримання карантинних вимог мобільні групи перевірили 22 магазини відомих торговельних мереж. Рейди мали профілактичну мету: з керівництвом закладів провели роз’яснювально-профілактичну роботу та попередили про відповідальність за порушення карантинних вимог.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Сьогодні, 11 березня, спільними мобільними групами, що складались з представників управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, окремих підрозділів виконавчих органів міської ради з залученням працівників міського управління ГУ Держпродспоживслужби, територіальних підрозділів Національної поліції у Житомирській області була проведена перевірка дотримання протиепідемічних обмежень, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, закладами, що входять до складу великих торговельних мереж», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, перевірили 22 магазини, що належать відомим торговельним мережам: «АТБ», «Метро», «Полісся - Продукт», «Сільпо», «ЕКО-маркет», «Ашан» та деяким іншим.

Мобільні групи перевірили виконання керівництвом магазинів протиепідемічних обмежень, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, та стану виконання рекомендацій, затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря № 17 від 09.05.2020, щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Крім того, з керівництвом закладів провели відповідну роз’яснювально-профілактичну роботу щодо необхідності забезпечення безумовного виконання протиепідемічних і санітарних заходів на своїх об’єктах (території) та вимагати цього від підлеглих працівників та відвідувачів. Також їм нагадали про персональну відповідальності у разі виявлення порушень санітарного законодавства.

«Перевірки на предмет дотримання суб’єктами господарювання різних форм власності санітарних та протиепідемічних норм на території громади здійснюватимуться і в подальшому», – зауважують у міській раді.

Зазначено, що управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради спільно з представниками територіальних органів ДСНС України організовано проведення роз’яснювальної роботи серед населення територіальної громади про необхідність дотримання протиепідемічних заходів на період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки COVID-19 за допомогою пересувних засобів оповіщення.

Нагадаємо, упродовж тижня з 1 по 7 березня 2021 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області перевірили 2059 об’єктів на дотримання карантину. Порушення фіксували на кожному 5-му об'єкті нагляду. За результатами перевірок склали 215 протоколів.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2021 року на позачергому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення з третього березня встановити у Житомирській області «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 карантин рейд магазин супермаркет  
Матеріали по темі