Економіка

За підрахунками статистиків, у лютому в Житомирській області найбільше подорожчали овочі, фрукти і цукор

13 March 2021, 13:14

На споживчому ринку Житомирської області в лютому 2021 року порівняно з січнем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,7%.

Про це 12 березня повідомило Головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, цукор подорожчав на 6,2%, соуси, приправи, соняшникова олія, м'ясо курей, кисломолочна продукція, кондитерські вироби з борошна, сало, мед – на 4,5–3,0%, безалкогольні напої, кондитерські вироби з цукру, борошно і крупи, маргарин та інші рослинні жири, хліб, рис, макаронні вироби, молоко, риба та продукти з риби – на 2,8–1,0%», – йдеться у повідомленні.

Також підвищились ціни на овочі в цілому на 6,1% внаслідок подорожчання капусти, коренеплодів, цибулі та грибів, овочів, вирощених з насіння, – на 10,5-7,0%.

Окрім того, на 2,5% загалом зросли в ціні фрукти, у тому числі банани – на 7,6%, ківі – на 5,3%, натомість, цитрусові подешевшали на 5,1%, сухофрукти – на 3,6%.

Поряд з цим, відбулося зниження цін на шоколад на 6,7%, оливкову олію, чай, яйця, сіль прянощі та кулінарні трави, фруктові соки – на 2,6–1,5%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали загалом на 0,4%.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2021 року порівняно з груднем 2020 року на споживчому ринку Житомирської області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1 %.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: продукти ціна статистика ринок  
Матеріали по темі