Здоров'я

Україна переходить до другого етапу вакцинації, в Житомирі планують відкрити три стаціонарні пункти щеплень

19 March 2021, 12:19

Станом на сьогодні в Україні вже вакциновано 92 тисячі 713 громадян.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов 19 березня 2021 року під час «година запитань до Уряду» - інформує пресслужба Верховної ради.

Максим Степанов також повідомив, що Україна перейшла до другого етапу вакцинації, на якому держава вакцинує людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги, з наступного тижня почнуть працювати стаціонарні пункти щеплень.

«Дорожня карта вакцинації передбачає 5 основних етапів. Менше, ніж за місяць, а, як відомо, перше щеплення в Україні було зроблено 24 лютого, ми перейшли до другого етапу вакцинації. З наступного тижня розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення та вакцинація сімейних лікарів», - сказав Степанов.

В житомирському Центрі ПМСД готовлять до відкриття стаціонарних пунктів щеплень в трьох амбулаторіях – на Польовій, на Покровській та на вулиці Героїв десантників.

Про це в коментарі Житомир.info повідомила заступниця директора комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради Людмила Бондаренко.

«На сьогодні поки що в Житомирі працюють лише мобільні бригади, ми щеплюємо медичних працівників та публічних осіб, вже вакциновано 690 людей, сьогодні проводимо щеплення в тублікарні. Наскільки я знаю, стаціонарні пункти будуть відкриватися на третьому етапі, коли буде загальне щеплення населення, поки що вказівки щодо відкриття стаціонарних пунктів ми не отримали», - зазначила Людмила Бондаренко.

На сьогодні в ЦПМСД є три мобільні бригади – дві з них пройшли навчання по вакцинації Covishield/AstraZeneca, одна – вакциною Pfizer, якої в Україні поки що немає.

«За день одна мобільна бригада може щепити до 100 осіб. Щодо відкриття стаціонарних пунктів, то вони в нас практично готові на трьох локаціях: площа Польова, 2; вул. Покровська, 159; вул. Героїв десантників, 23. В нас працюють координатори, які проводять навчання медичних працівників щодо вакцинації, зокрема й тих, які будуть працювати в стаціонарних пунктах», - сказала Людмила Бондаренко.

Як відбувається вакцинація публічних осіб з непріоритетної групи на собі перевірили журналісти Житомир.info, детальніше – у сюжеті

Нагадаємо, 12 березня Житомирська ОДА оприлюднила анкету для реєстрації на щеплення проти COVID-19 для публічних осіб та пояснила, хто саме мається на увазі.

Довідка ОДА: За інформацією департаменту охорони здоров’я ОДА, у Житомирській області від початку вакцинальної кампанії щеплена 1771 особа, з яких 110 – за добу 18 березня. Станом на 18 березня 2021 року до листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 290 785 людей.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 року в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу. Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тисячі доз приїхала до Житомира і ввечері цього ж дня в міській лікарні №2 почали вакцинувати медпрацівників, які погодилися на щеплення та працюють з хворими на коронавірус. Першим з таких лікарів став Василь Шутенко. 10 березня житомирський лікар-анестезіолог Василь Шутенко, який першим в області вакцинувався проти COVID-19, розповів про рішення зробити щеплення, реакцію організму та самопочуття через два тижні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус щеплення Степанов вакцинація ЦПМСД Бондаренко  
Матеріали по темі