Місто

​ФК «Полісся» через 16 років повертається на центральний стадіон в Житомирі

22 March 2021, 17:39

Житомирське «Полісся» зіграє матч 18 туру чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги на центральному стадіоні «Полісся» у Житомирі. 22 березня цю інформацію підтвердив директор футбольного клубу Володимир Загурський. Центральний стадіон отримав акт відповідності, який дозволяє проводити тут футбольні матчі.

«Вже можна точно ствердно відповісти на це питання: свій перший офіційний матч житомирське Полісся дійсно зіграє на центральному стадіоні, оскільки вже є сертифікат готовності першої черги реконструкції центрального стадіону. На сьогодні підписаний акт відповідності спортивної споруди для проведення футбольних матчів і стратегія безпеки стадіону. Все-таки ті речі, які почались на початку березня, завдяки спільним зусиллям і обласної державної адміністрації, і міської ради, і обласної ради, дали свої відповідні результати. Було зроблено напрочуд багато роботи і виправлено багато зауважень, які давала Українська асоціація футболу. На сьогодні 80-90% цих речей зроблені, саме тих критичних речей, без реалізації яких не міг би відбутися футбольний матч. Надалі в процесі будуть допрацьовуватись і інші речі. Але насправді зроблено дуже багато, у тому числі і за рахунок спонсора команди BGV Group», - розповів Володимир Загурський.

Востаннє «жовто-зелена» команда виходила на газон 27 листопада 2004 року на матч проти ФК «Газовик-Скала» із міста Стрий. Після того «Полісся» жодного разу не виступало на рідній домашній арені. Вже цієї п’ятниці 26 березня житомирське «Полісся» проведе матч із футбольним клубом «Кристал» із міста Херсон, але через карантинні обмеження матч відбудеться без глядачів.

«Я думаю, що футбол – це, по-перше, для глядачів і з глядачами набагато краще команді грати та перемагати. Я думаю, що ми будемо грати з глядачами одразу після того, як Житомирська область вийде з червоної зони карантину», - сподівається директор ФК «Полісся».

Нагадаємо, завершити основні роботи на стадіоні «Полісся» хочуть до 26 березня.

Відеосюжет про дев’ять голів Житомирської облдержадміністрації, спочатку десятки, а згодом і сотні мільйонів гривень та 15 років будівництва дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція центрального стадіону «Полісся» триває вже 15 років. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році. Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації, Віталій Бунечко – дев’ятий.

22 серпня 2019 року на офіційному відкритті стадіону «Спартак Арена» новий голова ОДА Віталій Бунечко пообіцяв добудувати стадіон «Полісся» і 5 вересня зібрав нараду, аби обговорити реконструкцію центрального стадіону. А вже 16 жовтня цього ж року Бунечко «анонсував» розслідування про можливе розкрадання коштів на реконструкції стадіону «Полісся». У листопаді слідчі ГУНП звернулися до суду з клопотанням про доступ до речей та документів, необхідних для розслідування, розпочатого 7 жовтня 2017 року, щодо розтрати коштів на реконструкції житомирського стадіону «Полісся». Мова йде про роботи, які виконувалися впродовж 2016-2019 років, сума завданих збитків ще встановлюється. 23 грудня 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко затвердив проєктну документацію по реконструкції стадіону «Полісся» загальною вартістю 167 млн грн.

У вересні 2020 року голова ОДА та підрядник обіцяли у листопаді провести перші матчі на житомирському стадіоні «Полісся».

17 лютого 2021 вболівальники житомирського «Полісся» влаштували акцію «Бунечка - човпти!» під стінами ОДА. У відповіді на запит народних депутатів голова ОДА 19 лютого повідомив, що реконструкція «Полісся» вже має кошторисну вартість 204,4 млн грн, а для отримання стадіоном третьої категорії згідно з Регламентом ФФУ треба робити окремий проєкт, орієнтовна вартість робіт – майже 100 млн грн. Департамент регіонального розвитку ОДА 22 лютого 2021 року уклав угоду з ТОВ «Проспект-проект», яка за 330 тис. грн має зробити коригування проєктної документації по об'єкту: «Реконструкція футбольного поля та благоустрій території центрального стадіону по вул. Фещенка-Чопівського, 18 в м. Житомирі».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон "Полісся" реконструкція футбол вболівальники ФК "Полісся" 
Матеріали по темі