Події

​Вкрав з автобуса передачу з 1.4 млн грн і закопав у лісосмузі: у поліції розповіли подробиці пограбування на трасі в Житомирській області

6 April 2021, 13:01

На автодорозі Київ – Чоп поблизу с. Улашанівка 5 квітня з пасажирського мікроавтобуса, що здійснював рейс з Рівного на Київ, чоловік відкрито викрав пакунок з чиєюсь передачею і автівкою поїхав з місця події. В передачі виявились гроші у сумі близько 1 мільйон 400 тисяч гривень. Завдяки уважним пасажирам і небайдужим місцевим жителям втікача оперативно наздогнали патрульні. Нині він під вартою.

Про це 6 квітня повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Близько 11 години до поліції надійшло повідомлення про те, що з рейсового автобуса, керманич якого зупинився на маршруті на перепочинок, невідомий чоловік через водійські дверцята зухвало забрав пакунок із чиєюсь передачею. Не зважаючи на вигуки пасажирів, незнайомець поїхав з місця події автівкою. На щастя, люди запам’ятали марку і номер автомобіля, яким пересувався підозрюваний чоловік. А випадкові очевидці події з-поміж місцевих жителів навіть взялися переслідувати його. Усі дані оперативно були передані нарядам Управління патрульної поліції в області, які обслуговують ділянку автодороги Київ – Чоп. Уже за короткий проміжок часу патрульні зупинили втікача на польовій дорозі, кудою він намагався зрізати шлях.

За кермом зупиненого «Peugeot Expert» знаходився 35-річний житель Рівненщини. Виявилось, пакунок чоловік навіть встиг прикопати у землю біля лісосмуги, у чому згодом сам зізнався. Усі обставини зафіксували працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції №4 (Хорошів) Житомирського райуправління поліції», – йдеться у повідомленні.

У вилученому згортку знаходились гроші у сумі близько 1 мільйон 400 тисяч гривень. Власника поліцейські встановили та з’ясували, що ця передача прямувала до столиці, де пакунок мали забрати за домовленістю.

«Попередньо відомо, що затриманий раніше працював на цьому рейсовому маршруті і приблизно міг знати, коли з водієм відправляються цінні передачі. Того ранку ще у Рівному чоловік переконався, що потрібний йому пакунок вручили водієві маршрутки і прослідував за нею на власному авто. Скориставшись тимчасовою відсутністю водія, він на очах в інших пасажирів забрав його. Завдяки небайдужості людей вдалося швидко розкрити кримінальне діяння, - прокоментувала заступниця начальника Хорошівського відділення поліції Діана Ніколайчук.

Нині чоловік затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Усі обставини встановлюються у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 186 (Грабіж) КК України. За чинним законодавством грабіж, вчинений в особливо великих розмірах, карається позбавленням волі на строк від 8 до 13 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 5 квітня 2021 року у Житомирській області патрульні затримали грабіжника, який з вкраденими грошима втік на автомобілі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гроші автобус передача крадіжка поліція  
Матеріали по темі