Місто

​Житомирські громадські організації звітували про культурні проєкти, які у 2020 фінансувалися з міського бюджету

7 April 2021, 14:25

Громадські організації, які у 2020 році отримали фінансову підтримку з міського бюджету на реалізації соціально-культурних проєктів, 7 квітня звітували на черговому засіданні виконавчого комітету.

«Чотири громадські організації є переможцями конкурсу з надання фінансової підтримки, проєкти яких були реалізовані у 2020 році. Це ГО «Житомир, зроби голосніше!», ГО БО «Благодійний фонд «Надія Є», ГО «Репортер Про», ГО «Студентський Польський клуб», - говорить начальниця управління Житомирської міської ради Ілона Колодій.

У рамках проєкту «Стежка ідентичності» було надруковано 500 примірників книги Валерія Шевчука. На цей проєкт з міського бюджету було виділено 96 тис. 300 грн.

«Відділ культури на комісії підтримали наш проєкт і ми видали книгу «Стежка в траві. Житомирська сага». Ця книга видавалася раніше - це є пам'ятником нашому місту. Я хочу подарувати 500 томів бібліотекам Житомира та Житомирської області. Один екземпляр для Житомирської міської ради, лише один, а все решта - в школи», - сказала голова ГО «Житомир, зроби голосніше!» Людмила Зубко.

Благодійний фонд «Надія Є» отримав 52 тис. грн на проведення фестивалю «Зірочко, засвітись!». Голова благодійного фонду розповіла, як проходив захід в умовах карантину.

«Дистанційно проводили, два-три місяці відкладаючи заключний тур. Коли було послаблення карантину і була надана така можливість, нам виділили літній майданчик театру «Ракушка». Там ми могли дотримуватися карантинних норм в плані перевірки температури, дезінфікуючих засобів, масок. На великій сцені, за цілий рік цим дітям була надана можливість показати свій талант», - розповіла голова благодійного фонду «Надія Є» Надія Юшкевич.


Також члени виконкому заслухали звіти про проведення Міжнародного фестивалю мистецтв «Пісенний спас», на який виділяли 300 тис. грн, та Міжнародної Хореографічної Асамблеї ім. Н. Скорульської, на яку виділили 250 тис. грн.

«У 2020 році, зважаючи на карантинні обставини, формат фестивалю був змінений, але ми щасливі, що нам вдалося його провести. Провести не онлайн, а наживо, але з обмеженням глядацької аудиторії. Подали заявки на фестиваль більше ніж 100 учасників, але приїхало близько 40, мається на увазі творчих одиниць, тому що є гурти, кількість учасників яких більше ніж 1,2,3», - говорить голова ГО «Молодіжне творче об’єднання «Пісенний Спас» Ірина Шинкарук.

«У 2020 році в листопаді завершилася наша Хореографічна асамблея ім. Н. Скорульської. Різні колективи з різних міст України намагалися й мали надію приїхати до Житомира, але в останній момент асамблея стала дистанційною. Кількість учасників нашої асамблеї у 2020 році сягнула понад 1000 учасників», - розповідає голова ГО «Центр хореографічного мистецтва ім. Н.Скорульської» Інна Бурдейна.

Начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій зазначила, що обидва заходи заплановані на 2021 рік.

«Пісенний спас» та Хореографічним асамблея Скорульської є в програмі розвитку міста. Якщо не буде карантинних обмежень, плануємо провести ці заходи. Заплановано на «Пісенний спас» - 300 тис. грн, на асамблею ім. Н. Скорульської - 330 тис. грн», - говорить Ілона Колодій.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2020 року визначили 10 громадських організацій, культурні проєкти яких збиралися профінансувати з міського бюджету. Але в червні 5 з цих проєктів відмінили у зв’язку з карантином.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: культурні проєкти ГО захід фестиваль  
Матеріали по темі