Економіка

Підприємці з 19 квітня можуть подавати заяви на отримання 8 тис. грн компенсації від держави, - Житомирська міська рада

9 April 2021, 17:44

Сьогодні, 09 квітня 2021 року, набрав чинності Закон України «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2». Перебіг строку подачі заяви для звернення за виплатою допомоги року починається через 10 днів з дня набрання чинності Закону. Наразі очікується публікація постанови Кабінету Міністрів України щодо механізму звернення та надання одноразової допомоги застрахованим особам.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Термін подачі заяви про надання допомоги застрахованим особам, тобто ФОПам та найманим працівникам, становить 30 днів із дня запровадження додаткових карантинних обмежень. Однак Житомир вже більше місяця у «червоній» зоні, відповідно регулятор для таких випадків додав 10 днів, щоб люди встигли зібрати необхідний пакет документів і розпочали подавати заяви з 19 квітня на отримання разової компенсації. А ми наразі відпрацьовуємо порядок, аби підприємці Житомирської ОТГ могли отримати додаткову фінансову підтримку з місцевого бюджету», - зазначила перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 30 березня підтримала за основу і в цілому президентський законопроєкт, яким пропонується виплатити 8 тисяч гривень підтримки для ФОП та найманих працівників, діяльність яких обмежена через локдаун.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Кабінету міністрів 24 березня 2021 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що на доручення президента Володимира Зеленського держава виплатить по 8 тисяч гривень фізичним особам-підприємцям та працівникам підприємств, які постраждають внаслідок запроваджених карантинних обмежень у «червоних» зонах. На позачерговій сесії Житомирської міської ради 25 березня депутати підтримали пропозицію виділити з міського бюджету 10 млн грн для компенсації підприємцям, які не могли працювати через карантинні обмеження «червоної» зони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин ФОП компенсація Ольшанська бізнес локдаун закон  
Матеріали по темі