Влада

Житомирський бронетанковий завод отримав нового керівника і передав Збройним силам чергову партію БМП

23 April 2021, 16:22

Новим директором Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» призначено Геннадія Гращенкова, якого було представлено трудовому колективу у понеділок, 19 квітня.

Про це 20 квітня повідомила пресслужба Укроборонпрому.

«Нинішній керівник заводу є випускником Харківського політехнічного інституту. З 1997 року він працював на Державному підприємстві «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова», яке теж входить до складу Державного концерну «Укроборонпром». В ДП «ХКБМ» Геннадій Гращенков пройшов шлях від інженера-конструктора до головного конструктора з серійних виробів. Він є автором низки винаходів і патентів, а також статей у науково-технічних виданнях», - йдеться у повідомленні.

На Житомирський бронетанковий завод Геннадій Гращенков прийшов на заміну Олексію Жуковцю, якого нині призначено гендиректором ДП «НВК Газотурбобудування "Зоря"-"Машпроект"».

«На сьогодні ДП «Житомирський бронетанковий завод» переважно здійснює капітальний ремонт та модернізацію бойової і спеціальної техніки, а саме: БМП, БМД, а також машин на їх базі», - інформує Укроборонпром.

23 квітня на сайті концерну з’явилася інформація, що Житомирський бронетанковий завод передав українським військовим чергову партію БМП-2.

«Роботи виконані з випередженням графіка та за умов обмеженого фінансування. Техніку передано відповідно до умов державного контракту, повністю готовою до бойового застосування», - йдеться у повідомленні.

Це вже друга передача військової техніки від ЖБТЗ до Збройних сил України у поточному році.

Нагадаємо, в березні цього року ДП «Житомирський бронетанковий завод» відновило та підготувало до передачі Збройним силам України 26 БМП-1АК, які раніше за рішенням суду були примусово вилучені у польського постачальника.

Як повідомляв Житомир.info, 2 березня 2020 року пресгрупа У СБУ інформувала, що контррозвідники Служби безпеки України викрили посадовців Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» на зловживаннях із державними коштами під час закупівлі запасних частин сумнівної якості. 2 липня 2020 року СБУ повідомила про викриття посадовців Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» на мільйонних зловживаннях під час ремонту систем захисту для українських Збройних Сил. На бронетанковому заводі прокоментували обшуки та розслідування, зазначивши, що сприяють СБУ у розслідуванні зловживань колишнім керівництвом заводу. 7 жовтня 2020 року з’явилася інформація, що контррозвідники СБУ спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону викрили посадовців оборонного заводу на зловживаннях із державними коштами, що призвело до неякісного ремонту броньованої техніки для ЗСУ. У ДП «Житомирський бронетанковий завод» відкидають звинувачення СБУ щодо оборудки з держкоштами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бронетанковий завод ЖБТЗ Укроборонпром БМП Гращенков  
Матеріали по темі