Влада

​У Житомирській області перевірять чотири школи-інтернати, які мають реформувати

6 May 2021, 13:54

У Житомирській області проведуть моніторинг дотримання прав та інтересів дітей у чотирьох комунальних школах-інтернатах: у Довбиші, Кмитові, Радомишлі та Потіївці. Метою даної перевірки є підготовка та реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей.

Про це йдеться у спільному розпорядженні голів Житомирської ОДА та облради №300/47 від 29 квітня, оприлюдненому на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Утворити робочі комісії для проведення моніторингу дотримання прав та інтересів дітей, які виховуються в комунальному навчальному закладі «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради, комунальному навчальному закладі «Кмитівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради, Радомишльській санаторній школі Житомирської обласної ради, Потіївській спеціальній школі Житомирської обласної ради (далі – робочі комісії) та затвердити їх склад згідно з додатками», - йдеться у розпорядженні.

Утворені робочі комісії мають до 1 липня 2021 провести моніторинг, підготувати висновки та пропозиції щодо забезпечення реалізації прав дитини на охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, надати узагальнені висновки управлінню освіти і науки ОДА. А вже управління освіти і науки до 1 серпня повинно підготувати та надати обласній раді пропозиції щодо реформування вищезазначених закладів.



Як повідомляв Житомир.info, 14 березня 2019 року голови Житомирської облдержадміністрації та облради підписали спільне розпорядження про моніторинг дотримання прав та інтересів вихованців трьох інтернатних закладів області: Романівського дитбудинку-інтернату, Довбиської спецшколи-інтернату та Ушомирської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Влітку 2019 після проведеного моніторингу влада Житомирської облрада вирішила ліквідувати два комунальних інтернатних заклади – в Довбиші та Ушомирі, закриття яких викликало палкі дискусії ще у 2017 році:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа-інтернат моніторинг реформування  
Матеріали по темі