Суспільство

​Ще у двох містах Житомирської області запрацювали мобільні групи з протидії домашньому насильству

7 May 2021, 15:36

У Бердичеві та Новограді-Волинському з 6 травня запрацювали спеціальні групи поліції, що реагуватимуть на всі виклики про насильство в родинах. Такі мобільні групи вже працюють у Житомирі та Житомирському районі, а також у Коростені.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«6 травня мобільні групи поліції з протидії домашньому насильству вперше заступили на чергування у містах Бердичеві та Новограді-Волинському. Вони реагуватимуть на всі виклики, пов’язані з домашнім насильством, що надходять на лінію «102». До складу групи входять дільничний офіцер, інспектор ювенальної превенції та поліцейські секторів реагування патрульної поліції обох відділів. Ці працівники безпосередньо на місці подій, у першу чергу, надаватимуть необхідну допомогу потерпілим, а також документуватимуть порушення, складатимуть адміністративні матеріали і працюватимуть з кривдником», – йдеться у повідомленні.

Символічний старт їх роботи відбувся за участі заступника начальника Управління превентивної діяльності ГУНП Миколи Пархомчука, який розповів про спеціальну підготовку поліцейських для цієї роботи.

«Лише у цих двох містах з початку року зареєстровано майже 600 викликів, пов’язаних з домашнім насильством. За результатами їх опрацювання близько 350 громадян взято під облік поліцейських, як схильних до надмірної агресії (310 з них – чоловіки). Відтак групи не лише реагуватимуть на виклики, а й перевірятимуть ці родини, аби попередити повтор небезпечних ситуацій», – зазначив Миколи Пархомчук.

Відносно кривдників поліцейські склали майже 600 адміністративних протоколів (ст. 173-2 КУпАП) та у 12 випадках відкривали кримінальні провадження (126-1 ККУ), обвинувачення по 10 з них уже скеровано до суду.

Також для захисту потерпілих правоохоронці обох районних відділів винесли близько півтори сотні термінових заборонних приписів щодо агресорів.

Нагадаємо, у Житомирі хочуть створити денний центр та мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства.

Як повідомляв Житомир.info, на території Житомира та Житомирського району з 25 листопада 2019 року офіційно запрацювали дві мобільні групи реагування на факти домашнього насильства. З 14 квітня 2021 року така група запрацювала в Коростені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство мобільні групи Бердичів Коростень  
Матеріали по темі