Місто

Як в Житомирі у поминальну неділю люди добираються до Корбутівського кладовища, у напрямку якого обмежений рух

9 May 2021, 16:36

У поминальну неділю 9 травня обмежили рух транспорту по Західному шосе в районі кладовища на житомирській Корбутівці. В'їзди з вулиці Соснової та з Чуднівського шосе перекриті. Патрульні поліцейські пропускають пішоходів, катафалки, вантажний транспорт, а на власному авто – якщо у салоні пенсіонер похилого віку або людина з інвалідністю.

Попри обмеження, на парковках біля кладовищ чимало машин, однак більшість дістається на територію пішки. Не всі житомиряни з розумінням ставляться до такого рішення, деякі стверджують, що поліція дозволяє проїжджати вибірково.

«Працівники управління патрульної поліції у Житомирській області 9 травня з 7-ї ранку до 19-ї вечора припинили рух транспорту громадського, а також власного транспорту по Західному шосе у Житомирі, окрім вантажного, спеціального транспорту та автомобілів, як задіяні в обрядах поховання. Автомобілі пропускають з перепустками від міської ради, а також, якщо людина дійсно з ознаками інвалідності або похилого віку. Тоді просто висадка пасажира і назад. А з приводу таксі, то викликають до кладовища, відповідно, заявника забирають і відправляються назад у місто або у напрямку від кладовища. На цій ділянці працює близько десяти екіпажів патрульної поліції. Ситуація важка, важко людям пояснити, що це рішення міської ради про обмежувальні протиепідемічні заходи у зв'язку із поширенням COVID-19», – розповідає пресофіцерка патрульної поліції Тетяна Носадчук.


Зазначимо, за інформацією пресслужби ГУНП у Житомирській області, в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні заступили для охорони публічного порядку близько 450 поліцейських. Ще понад 260 працюють поблизу цвинтарів та кладовищ, де проходять поминальні заходи.

«9 травня у м. Житомирі та районних центрах відбулися кілька десятків (38) мітингів та покладань квітів до пам’ятних знаків та обелісків. Станом на 13:00 годину офіційні заходи з нагоди 76-ї річниці перемоги над нацизмом в Другій світовій війні в області завершились. Грубих порушень правопорядку не було. Участь у них взяли до 1,5 тисячі жителів та гостей Житомирщини. Водночас упродовж дня триває відвідування близько 400 кладовищ у населених пунктах області. Очікується, що там побувають до 25 тисяч людей», – пише пресслужба ГУ Нацполіції в області.

Нагадаємо, рішення про обмеження руху транспорту по Західному шосе в районі кладовища на Корбутівки ухвалили 29 квітня на позачерговому засіданні виконкому. 6 травня на позачерговому виконкомі заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк зазначив, що на територію кладовища «Дружба» пускатимуть лише пішоходів та катафалки. Заїзд приватним транспортом буде неможливий.

Як повідомляв Житомир.info, подібні обмеження діяли і 2020 році: 2 квітня міськвиконком ухвалив обмежувальні заходи на період Великодніх свят та поминальних днів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, зокрема – закриття міських кладовищ 25-26 квітня (у поминальні дні) та обмеження руху транспорту по Західному шосе в районі Корбутівського кладовища.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кладовище цвинтар поминальний день транспорт обмеження руху  
Матеріали по темі