Події

​У Житомирській області податківці виявили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами: «відмили» майже 2 млн грн на тендерах Міноборони

19 May 2021, 11:11

Співробітники податкової міліції Житомирської області виявили та нейтралізували злочинну схему заволодіння бюджетними коштами через державні закупівлі Міністерства оборони України.

Про це 19 травня повідомила пресслужба ДФС у Житомирській області.

«Працівниками ГУ ДФС у Житомирській області, під процесуальним керівництвом Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за ознаками правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191, ч.1 ст.205-1 КК України виявлено та нейтралізовано незаконну схему, організатори якої під час виконання договорів замовлення Міністерства оборони України заволоділи бюджетними коштами на суму майже 2 мільйони гривень», - йдеться у повідомленні.

Учасники злочинної схеми вносили завідомо неправдиві дані для реєстрації юридичних осіб, які в подальшому, через створений механізм недобросовісної конкуренції ставали переможцями конкурсних торгів, у тому числі на об'єктах Міністерства оборони України.

«В рамках кримінального провадження правоохоронцями проведено ряд санкціонованих судом обшуків за місцем здійснення діяльності та проживання фігурантів. В ході обшуків вилучено первинні бухгалтерські документи, чорнові записи, чисті аркуші паперу з відбитками печаток підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності, печатки, штампи, оргтехніку», - повідомили в податковій міліції.

На даному етапі слідчим управлінням ГУ ДФС у Житомирській області здійснюється досудове розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2020 суд зобов’язав сплатити 5,4 млн грн за недобудовані казарми для військових у Новограді-Волинському, замовником яких було Міністерство оборони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова ДФС заволодіння Міноборони тендер закупівля  
Матеріали по темі