Місто

У пологовому відділенні лікарні №1 новонародженим житомирянам подарували маленькі вишиванки

20 May 2021, 14:04

Маленькі українці, які народилися в пологовому відділенні КП «Лікарня №1» отримали першу вишиту сорочку з нагоди Дня вишиванки.

За добу тут з’явилося на світ 12 діток. Але крихітні вишиванки подарували всім, кого ще не виписали з пологового.

«За добу у нас народилося 12 дітей: 6 хлопчиків та 6 дівчаток. Це говорить про те, що рівновага є, тобто буде мир та спокій. Хочу додати від себе, кажуть, що щастя людина не може ніяк виміряти, але це неправда. Приходьте до нас в пологове, лікарі акушери-гінекологи вимірюють вам і скажуть вашу вагу щастя та ваш зріст щастя, і ви будете задоволені», - говорить завідуюча пологового відділення КП «Лікарня №1» ЖМР Світлана Данилюк.


Загалом Житомирська міська рада подарувала 35 вишиванок, приблизна вартість однієї сорочки - 280 грн.

«Ми привітали дітей, ті знаходяться в післяпологовому відділенні - це 30 дітей, а також передамо 5 подарунків для дітей, які народилися в обсерваційному відділенні, це з COVID-19. Слава Богу у нас все нормально зі станом здоров'я, але мине можемо туди зайти, тому передамо медичному персоналу, який використовує засоби захисту», - зазначила заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Батьки такі подарунки оцінили. Говорять, що для них сьогодні подвійне свято.

«Дуже приємний, красивий та символічний. Дякуємо, дуже вдячні», - говориться породілля Інна.

«У нас народився хлопчик. Сьогодні ще День вишиванки, ми всі про це знаємо, адже в місті святкується. У нас ще хлопчик ходить до першого класу і всі одягати вишиванку, як святковий одяг. Тому, в принципі дуже приємно. Звичайно будемо одягати», - каже породілля Даша.

«Надзвичайно приємно, що наша донечка матиме таку вишиванку і народилася в таке свято. Вона буде патріоткою нашої Житомирщини та України», - ділиться породілля Наталія.

«Для мене це була велика несподіванка, що нас привітали. Якби знав, одягнув би вишиванку, у мене вона є, як і у кожного свідомого українця. Дуже дякую за привітання. Для мене зараз усі дні щасливі, а День вишиванки, як додаток для нашого особливо свята», - сказав батько Олександр.

Нагадаємо, що цього року у Житомирі день вишиванки визначають без вишиваної ходи, але з концертом на вулиці Михайлівській.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 Всесвітній день вишиванки припав на 16 травня. Свято в Житомирі відзначили онлайн-флешмобом «Історія моєї вишиванки».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вишиванка День вишиванки пологовий породілля  
Матеріали по темі