Місто

​В УАШ пояснили, чому після зимового періоду на деяких вулицях Житомира не встановили «лежачі поліцейські»

24 May 2021, 16:35

В КП «Управління автомобільних шляхів» пояснили, чому після зимового періоду на деякі вулиці не повернули «лежачі поліцейські». Наприклад, минулого року пристрої зниження швидкості були на Пушкінській та Шевченка, сьогодні вони відсутні.

За словами головного інженера комунального підприємства Юрія Собченка, працівники почали встановлювати «лежачі поліцейські» ще з 12 квітня, але частина вулиць залишилися без пристроїв через ремонтні роботи. Втім найближчим часом це обіцяють виправити.

«Загальна кількість у нас 70 адрес, з яких встановили на 48 вулицях. Це не означає, що на кожну адресу, наприклад, по одному, на адресі може бути два, три, чотири. Не встановлено на тих адресах, де плануються ямковий або поточний ремонт доріг, перетяжка, на таких вулицях як Святослава Ріхтера, Олени Теліги, Пушкінська, Гоголівська, Мала Бердичівська біля «Жовтня». Там проводяться ремонтні роботи, також Новосінна і Чехова», - розповідає головний інженер КП «УАШ» Юрій Собченко.


На вулиці Шевченка, поблизу міського ліцею № 24 не встановили «лежачі поліцейські», адже один з них заклад має отримати в рамках проєкту «TUMI: шлях до школи». Один пристрій зниження швидкості закуповує Агенція розвитку міста, а встановити має КП «УАШ».

Цього року гумові «лежачі поліцейські» з’явилися ще на шістьох вулицях. У планах облаштувати також кілька асфальтобетонних «лежачих поліцейських».

«Встановлюються на менш інтенсивних вулицях, де менші по ширині вулиці, провулки, наприклад, провулок Червоний. Там майже увесь провулок устелений «лежачими поліцейськими» з асфальтобетонного полотна», - каже головний інженер КП «УАШ» Юрій Собченко.

Кількість та адреси, де мають облаштувати асфальтобетонні «лежачі поліцейські», розглядатимуть на профільній комісії.

Нагадаємо, минулого 2020 року у Житомирі на зимовий період демонтували лише частину «лежачих поліцейських».

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі розглядали можливість заміни гумових «лежачих поліцейських» на асфальтобетонні, бо вони дешевші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лежачий поліцейський УАШ дорога обмеження швидкості  
Матеріали по темі