Події

Житомирський суд звільнив ексдиректора КП «Зеленбуд» від кримінальної відповідальності за службову недбалість з тяжкими наслідками

26 May 2021, 13:19

Корольовський районний суд міста Житомира звільнив від кримінальної відповідальності колишнього директора комунального підприємства «Зеленбуд» Валерія Дев'ятка.

Ухвалою від 19 травня 2021 року суд задовольнив клопотання адвоката про звільнення Дев'ятка від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності та закриття даного кримінального провадження.

«Внаслідок неналежного виконання своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них директором КП «Зеленбуд» ЖМР ОСОБА_2 (Валерій Дев'ятко) безпідставно перераховано грошові кошти ТОВ «Брод-Вей Ресурс Плюс» на суму 546 000 грн та підписано акт приймання-передачі від 13.03.2015р., в результаті чого спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам. Своїми необережними діями, які виразились в неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.367 КК України. Під час розгляду даного кримінального провадження в суді захисник обвинуваченого ОСОБА_2, адвокат Романов О.В., заявив клопотання про звільнення ОСОБА_2 від кримінальної відповідальності в зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності та закриття даного кримінального», - зазначається в ухвалі.

Скріншот з ухвали суду

Нагадаємо, 28 січня 2019 року екскерівнику КП «Зеленбуд» Валерію Дев’ятку було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість): посадовця підозрюють у тому, що він, не перевіривши факт поставки спеціального автомобіля з поливальним обладнанням для прибирання вулиць, перерахував 780 тис. грн бюджетних коштів на рахунок приватного товариства, з яких 234 тис. грн передплата і 546 тис. грн оплачується після отримання товару. Ще один обвинувачуваний у цій справі – директор ТОВ «Брод-Вей Ресур Плюс» (м. Біла Церква) Тамара Єременко, якій 24 січня 2019 року було повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення).Справу суд почав розглядати влітку 2019 року.

Скріншот з ухвали суду

Як повідомляв Житомир.info, з 5 серпня 2016 року Валерій Дев’ятко був звільнений з посади директора комунального підприємства «Зеленбуд» за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію. Втім він залишився працювати на цьому ж підприємстві виконробом, про що свідчать подані ним декларації, і звільнився з КП «Зеленбуд» 10 травня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дев'ятко Зеленбуд розтрата суд службова недбалість  
Матеріали по темі