Місто

Влада Житомира визначила 14 земельних ділянок, де будуть платні парковки з паркоматами

2 June 2021, 16:18

Депутати Житомирської міської ради збираються затвердити перелік земельних ділянок, де будуть платні парковки.

Відповідний проєкт рішення сесії 2 червня оприлюднили на сайті міської ради.

«Внести зміни в додаток 3 до рішення міської ради від 03.03.2011 №61 «Про вставлення податків та зборів на території м. Житомира відповідно до Податкового кодексу України» (зі змінами), а саме затвердити перелік спеціальних ділянок, відведених для організації та впровадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, у новій редакції згідно з додатком», - йдеться у проєкті рішення.

Зауважимо, що останній раз зміни в рішення міської ради від 03.03.2011 №61 вносилися на сесії 27 вересня 2018 року: в додатку до рішення був перелік 22 ділянок для паркування, а у попередньому рішенні – 13. Новий проєкт рішення передбачає лише 14 ділянок, які матимуть відповідні дорожні знаки, розмітку, паркувальні автомати або платіжні пристрої та/або відповідні інформаційні знаки.

З переліку прибрали такі адреси паркувальних майданчиків: на вул. Львівська (76 місць); Новий бульвар (50); вул.Довженка (30); вул.Коцюбинського (48); вул.Івана Франка (27); вул.Чорновола (49); вул.С.Ріхтера, 1-17 (23). Натомість додали вул.Хлібна, 12-15 (20 місць).

Нижче – перелік ділянок з додатку до проєкту рішення, який збираються розглянути на сесії 17 червня 2021 року:



Нагадаємо, 17 травня заступник мера Олександр Шевчук розповідав, що з 1 червня в Житомирі у тестовому режимі почнуть роботу інспектори з паркування, але в перший місяць роботи вони не штрафуватимуть, а лише попереджуватимуть водіїв. За інформацією міської ради у перший день роботи 1 червня 2021 року інспектори з паркування виявили 440 порушень.

Як повідомляв Житомир.info, з червня 2012 року паркування у Житомирі безплатне. 22 грудня 2016 року міськвиконком ухвалив рішення про організацію паркування транспортних засобів на території міста Житомира, яким затвердили Положення про паркування транспортних засобів та Положення проведення конкурсу з визначення суб’єктів господарювання – операторів паркування транспортних засобів.

У 2019 році начальник комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м.Житомира» Юрій Юзвинський їздив у Львів вивчати досвід роботи інспекторів з паркування, але до реалізації львівського досвіду так і не дійшло. На початку 2021 року представники міської влади та депутатського корпусу збиралися відвідати Дніпро для вивчення досвіду організації паркування. Після цього візиту в лютому 2021 року мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що до кінця року у місті може з'явитися близько 28 паркувальних зон, а перші обладнані паркоматами майданчики для паркування з’являться не раніше осені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада паркування парковка  
Матеріали по темі