Місто

Депутати одного з шести округів Житомира вже визначилися з проєктом за бюджеті кошти – сквер напроти «Глобала»

11 June 2021, 16:49

Майдан «Мистецькі ворота», який розташований у привокзальній частині Житомира, хочуть реконструювати.

Про це 11 червня повідомляє пресслужба міської ради зазначаючи, що пропозиції по облаштуванню скверу розглядали депутати округу №6.

«На території між Вхідною Брамою та кінотеатром «Урожай» планують облаштувати сучасний сквер. Депутати шостого округу вже розглянули дві пропозиції незалежних проєктувальників, розповідає головна архітекторка міста Ольга Бронштейн. Першим варіантом пропонується облаштувати зелені зони з пішохідними стежками та сучасними тіньовими навісами. Зі сторони вхідної брами – артоб’єкт з можливістю проведення культурних заходів. Стиль урбаністичного модерну представляє інший пропонований варіант: сучасна плитка, модернові ліхтарі, зелені зони», - йдеться у повідомленні.

Щоб почути думку громадськості, проєкт презентують на «Майстерні міста». Міська рада запевняє, що думку житомирян обов’язково врахують для підготовки технічного завдання проєктантам.

Зауважимо, що округ №6 в міській раді представляють четверо депутатів: Ірина Гладка («Слуга народу»), Олег Горай («Європейська Солідарність»), Сергій Колесник (ОПЗЖ, директор комунального підприємства КАТП-0628), Олександр Черняхович («Пропозиція», радник мера Житомира).

Хто представляє інтереси виборців в кожному з шести округів – дивіться на інтерактивній карті.

Нагадаємо, в міському бюджеті на 2021 рік закладено 24 млн грн на шість виборчих округів, депутати від яких мають спільно вирішити, на які проєкти спрямувати 4 млн грн з міського бюджету. Станом на середину квітня народні обранці по жодному округу не визначилися на що витратити ці кошти, а деякі пропонували взагалі їх розділити між депутатами від округу.

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році кожен з 42 депутатів Житомирської міської ради отримує з міського бюджету 100 тис. грн, які можна спрямувати на потреби виборчих округів та окремих виборців: за І квартал шість депутатів не витратили жодної гривні з виділених коштів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада депутат сквер Мистецькі ворода округ  
Матеріали по темі