Здоров'я

​У Житомирській районній лікарні відкрили реконструйоване приймальне відділення

15 July 2021, 15:40

У Житомирській районній лікарні у Станишівці 15 липня відкрили відреконструйоване приймальне відділення. Будівельні роботи розпочалися восени минулого року і відсьогодні тут надаватимуть екстрену медичну допомогу.

На одному поверсі тепер зможуть оглянути пацієнта, зробити потрібні дослідження та одразу прооперувати.

«Машина приїхала, ось операційна, палата інтенсивної терапії, все поруч, все зручно та доступно. Раніше з одного кінця на каталках возили в інший кінець на це обстеження. Зараз поруч рентген, КТ, все поруч, все компактно. Це займає секунди, для життя пацієнта це дуже важливо», – каже генеральний директор КНП «Житомирська багатопрофільна опорна лікарня» Тарас Собко.

Обладнання, яке зараз знаходиться у відділенні, закупили за ковідні кошти та частково за кошти, які виділили на реконструкцію.

«В приймальному відділенні сучасний бронхоскоп, сучасний портативний апарат комп'ютерної діагностики, сучасний рентген-апарт, монітори пацієнта, відсмоктувачі, дефібрилятор з функцією фіксації. У нас лабораторія планова, де проходять тисячі аналізів вдень, а є ургентна, яка працює на базі екстреної допомоги і в цілодобовому режимі робить аналізи, туди гематологічний аналізатор купили», – розповідає Тарас Собко.


Відремонтували усі приміщення у відділенні, закупили меблі та нове обладнання в рамках національної програми.

«8 млн надала держава і 400 тисяч дали місцеві бюджети. Зібралися, надали, тому така синергія, вона дійсно надає кінцевий результат. Так, громади дають те, що можуть, держава основне, але співфінансування обов'язкове», – говорить голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

Найближчим часом нові приймальні відділення мають відкрити у двох опорних лікарнях в Житомирі.

«Залишилось два приймальних виділення, які будуть введені найближчим часом. Це дві лікарні в місті Житомирі - Житомирська міська лікарня та Житомирська обласна лікарня», – додає Віталій Бунечко.

Нагадаємо, у Житомирській області за 56 млн грн держсубвенції планували провести реконструкцію відділень екстреної меддопомоги у 7 опорних лікарнях. Про це йшлося у розпорядженні голови Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка №476 від 20 серпня 2020.

Як повідомляв Житомир.info, перелік опорних лікарень Кабінет міністрів затвердив розпорядженням від 15 січня 2020 року. У Житомирській області опорними закладами стали: Бердичівська міська лікарня; Коростенська центральна міська лікарня; Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання; Овруцька міська лікарня; Житомирська центральна районна лікарня; Центральна районна лікарня ім. Д. І. Потєхіна (Коростишів); Лікарня №1 (Житомир).

У травні 2021 року статус опорних отримали лікарня №2 в Житомирі та два заклади в Коростенському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня приймальне відділення реконструкція Станишівка  
Матеріали по темі