Здоров'я

​Лікарня №2 в Житомирі та два заклади в Коростенському районі отримали статус опорних, - нардеп Кузьміних

18 May 2021, 13:50

Лікарня №2 в Житомирі отримала статус опорного закладу охорони здоров’я. Таке рішення прийняв Кабмін 17 травня.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив народний депутат від Житомирщини Сергій Кузьміних.

«КП «Лікарня №2 імені В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради - опорний заклад охорони здоров’я. Відповідні зміни внесені 17 травня 2021 року Кабінетом Міністрів України. Також до переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року внесено Малинську міську лікарню та Олевську центральну лікарню. Було багато перепон та перешкод, але мої чисельні звернення, як народного депутата України, публікації в ЗМІ щодо висвітлення цього питання, звернення міської влади Житомира та громадськості дали свої позитивні результати», - написав Сергій Кузьміних і привітав та подякував усім працівникам житомирської лікарні.

Нагадаємо, 14 серпня 2020 госпітальна рада при ОДА прийняла рішення про надання пропозиції голові ОДА, а потім МОЗ України щодо включення до переліку опорних лікарень ще 3-х закладів охорони здоров’я області – КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради, КНП «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради, КНП «Малинська міська лікарня» Малинської міської ради.

Про те, що Лікарня №2 вже найближчим часом може отримати статус опорної, 20 квітня 2021 року говорив мер Житомира Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, перелік опорних лікарень Кабінет міністрів затвердив розпорядженням від 15 січня 2020 року. У Житомирській області опорними закладами стали: Бердичівська міська лікарня; Коростенська центральна міська лікарня; Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання; Овруцька міська лікарня; Житомирська центральна районна лікарня; Центральна районна лікарня ім. Д. І. Потєхіна (Коростишів); Лікарня №1 (Житомир).

12 лютого 2020 року мер Сергій Сухомлин повідомив, що міська влада хоче змінити список опорних лікарень, який затвердив Кабмін.

26 травня 2020 на сесії Житомирської міськради говорили про саботаж чиновників з ОДА, бо житомирську лікарню №2 так і не внесли до списку опорних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опорна лікарня Лікарня №2  
Матеріали по темі