Місто

Серед 100 найпопулярніших вишів за кількістю заяв абітурієнтів є три житомирські, найвище місце у ЖДУ

26 July 2021, 12:32

За даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що публікує рейтингові списки абітурієнтів, до навчальних закладів подано більше 1 млн 700 тисяч заяв від вступників

Про це 26 липня повідомляє сайт Освіта.ua та публікує перелік 100 українських вишів, найпопулярніших серед абітурієнтів.

«Як і минулого року, лідерами за кількістю заяв від абітурієнтів, що вступають на основі повної загальної середньої освіти, є Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Львівський національний університет імені Івана Франка. Третю сходинку посідає Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського. Четверту та п’яту сходинку посідають Національний авіаційний університет та Національний університет «Львівська політехніка», - йдеться у повідомленні.

Серед трьох житомирських університетів найвище місце у ЖДУ ім. Івана Франка – 37 (7515 заяв), Житомирська політехніка трохи нижче – 40 місце (7258). Поліський національний університет (колишній ЖНАЕУ) посідає 91 місце (3011 заяв).


У таблиці враховані всі заяви від вступників на навчання для здобуття кваліфікаційних рівнів бакалавра та магістра на базі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання станом на 26 липня 2021 року

Нагадаємо ТОП-10 спеціальностей, на які у 2021 році надійшло найбільше заяв від майбутніх бакалаврів: філологія, право, менеджмент, комп'ютерні науки, середня освіта, журналістика, інженерія програмного забезпечення, психологія, маркетинг, економіка.

Як повідомляв Житомир.info, у консолідованому рейтингу вишів України 2021 року в першій сотні залишаються два з трьох університетів нашої області – Житомирська політехніка та ЖДУ ім. Франка.

Інтерв’ю з ректором Житомирського державного університету ім.Івана Франка щодо результатів ЗНО-2021, працевлаштування випускників у Києві та майбутній дефіцит вчителів читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: абітурієнт рейтинг університет освіта  
Матеріали по темі