Місто

Житомирський пляж з висоти пташиного польоту та думки містян про умови відпочинку в гідропарку

26 July 2021, 17:41

Влітку і в будні, і у вихідні у гідропарку завжди є відпочивальники. В понеділок пообідді на «дитячому» та «дорослому» пляжах здебільшого пенсіонери та батьки з дітьми. Ми запитали у них про чистоту на пляжах та як оцінюють умови для відпочинку в гідропарку.

А також дивіться у відеосюжеті, як виглядає пляж з відпочивальниками з висоти пташиного польоту.

«Мені тут дуже подобається, я тут народився, вже на пенсії, працюю та живу у Харкові. Кожен рік сюди приїжджаю. Пам'ятаю цей пляж ще, уявляєте, з 60-х років, він був ось (показує в кінець пляжу), там збиралися в основному, потім відкрили цю площадку, тут більше молодь збиралася. Мене зараз дивує, чому сюди ніхто не ходить відпочивати. Ну сьогодні понеділок, а вчора, позавчора була субота, куди дівається молодь?», – відповідає Анатолій.

«Начебто і гарно, чисто і прибирають, але люди самі неохайні, заривають це сміття у пісок. Те, що прибрали фонтанчики - це погано. Туалет один поставили маленький, наприклад, у нас в Харкові скрізь безкоштовні та чи ті туалети такі, що не у кожного вдома такий туалет, а тут один туалет встановили й встановили «каса» і люди бояться до нього підходити, думають: чи він платний, чи він безкоштовний», – додає Валентина.

«Вода не дуже чиста, з дітьми покупатися я б не ризикувала. В плані зручності в туалет, теж далекувато, небагато тут туалетів. Скажемо так, якщо дитина захоче, то я знаю тільки в одному місці. Мені тут незручно з коляскою, спуски, а так з дітьми не знаю, не в захваті», – вважає Оксана.

«Я побував скрізь, але в Житомирі найкраще всього і завжди чоловік ходить - я тут майже кожен день - і чоловік ходить прибирає все. Також новий туалет стоїть», – ділиться Ігор.

«Найкращий у нас в Житомирі, найкращий пляж », – зазначає Ольга.

Нагадаємо, за даними обласного лабораторного центру, станом на 21 липня 2021 року вода на пляжах у Житомирі «не склала іспит» за вмістом кисню, а от індекс кишкової палички в Тетереві у межах норми. Натомість у Коростені – «зашкалює».

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин 1 лютого 2021 року створив робочу групу для опрацювання концепції реконструкція двох парків біля річки Тетерів – гідропарку та парку на Старому бульварі. Згодом Сухомлин розповів про плани за два роки реконструювати гідропарк і розбити його на зони для різних видів відпочинку. На початку червня Сухомлин сказав в інтерв’ю Житомир.info, що у 2021 році проведуть конкурс на ескізні роботи по реконструкції гідропарку і в наступному році збираються отримати фінансування з державного бюджету на реалізацію цього проєкту.

17 червня на сесії міської ради хотіли виділити з міського бюджету майже 18 млн грн на реконструкції гідропарку, однак виділили лише 50 тис. грн – на виготовлення проєктно-кошторисної документації. 24 червня на «Майстерні міста» головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн представила концепцію реконструкції гідропарку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк пляж опитування відпочинок літо  
Матеріали по темі