Економіка

Мінекономіки проводить анонімне опитування про роботу служби зайнятості

2 August 2021, 16:53

Міністерство економіки пропонує оцінити роботу служби зайнятості.

Про це 2 серпня повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Відсьогодні, 2 серпня 2021 року стартує анонімне опитування про роботу служби зайнятості. Опитування доступне на офіційному сайті Мінекономіки та триватиме два місяці. По завершенню буде проведений ретельний аналіз відгуків, які допоможуть сформувати напрями подальшої трансформації системи у бік вдосконалення принципів клієнтоорієнтованості. У першу чергу це анкетування стосується тих, хто звертався за допомогою у працевлаштуванні», - йдеться у повідомленні.

Ситуація на ринку праці в Україні не є стабільною. Коливання між обсягами безробіття та працевлаштування постійно різняться, що має як об’єктивні, так і інституційні пояснення. Саме тому збір інформації про рівень надання службою послуг може сприяти розумінню того, як надалі розвивати інституцію.

«Працевлаштування – це одна з найважливіших соціальних послуг, яку держава надає своїм громадянам. Мінекономіки має намір змінити філософію роботи установ системи зайнятості. Ми впевнені, що ця послуга повинна надаватися якісно та швидко. При зверненні до центрів громадянин має отримати максимальну допомогу та сприяння у вирішенні питань працевлаштування, навчання чи отримання нової кваліфікації. Ціллю служби зайнятості має стати реальна допомога громадянам, а місією – покращення життя та добробуту наших людей. Зазначу, збільшення кількості офіційно працюючих – важливе соціально-економічне питання, яке постійно у фокусі Президента України, Уряду та Міністерства економіки», – прокоментувала заступниця міністра економіки Світлана Глущенко.

Мінекономіки хоче отримати зворотний зв'язок, щоб удосконалити роботу центрів та зробити їх максимально клієнтоорієнтованими. Взяти участь в опитуванні можна тут.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 22 липня 2021 року на обліку в Житомирському обласному центрі зайнятості перебувало близько 16 тисяч безробітних, кожен четвертий з них – колишній працівник сфери держуправління.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінекономіки служба зайнятості опитування  
Матеріали по темі