Місто

На житомирському стадіоні впродовж трьох днів 8 команд змагатимуться на турнірі пам’яті Дмитра Рудя

4 August 2021, 15:44

Третій рік поспіль на «Спартак Арені» проходитиме футбольний турнір пам’яті Дмитра Рудя – житомирянина, морського піхотинця, який загинув в зоні проведення Операції об'єднаних сил. Змагання серед дитячих команд триватимуть з 22 по 24 серпня.

«Багато завдань ми виконуємо, проводячи цей турнір. Чому? Тому що, по-перше, це патріотичне виховання, по-друге, – це вшанування пам’яті житомирянина, який віддав своє життя в зоні проведення ООС. Він був молодим хлопцем, йому виповнилося тільки 24 роки, і він дуже любив футбол, у свій час відвідував нашу спортивну школу з футболу «Полісся»», – говорить начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


Цьогоріч у турнірі боротимуться за першість вісім команд U-12.

«Це дуже топові команди, й для нас важливо, що саме вони приїздять в Житомир, що вони своєю грою показують майстер-клас нашим юним вихованцям школи з футболу «Полісся», наші тренери слідкують, як проходять тренувальні процеси, й житомиряни можуть подивитися, як грають діти з академії «Шахтар» та «Металіст». Це команди юнаків 12-річних, тобто 2009 року народження. У нас беруть участь команди: «Шахтар» (Донецьк), ДЮФСШ «Металіст 1925» (Харків), «Карпати» (Львів), «Чорноморець» (Одеса), «Колос-Ковалівка» (Київська обл.), «Прем’єр-Нива» (Вінниця), наша команда «Полісся» з Житомира та ДЮСШ «Верес» (Рівне)», – розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Два роки організатори планували зробити турнір міжнародним, втім, через карантин закордонні команди не змогли приїхати.

«Цього року ми заявили, що турнір міжнародний, отримали два офіційних підтвердження з посольства Чехії. Це мало бути місто Оломоуць, Чеської Республіки, та з міста Кутаїсі, з Грузії. Але, на жаль, коронавірус нам постійно псує плани, і чомусь постійно на кінець серпня хвилі активуються, тому цього року ми знову без міжнародних партнерів», – додає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Головний приз – кубок, а усі учасники турніру отримають медалі.

Довідково: Дмитро Рудь загинув в Донецькій області у травні 2018 року. Відспівували бійця у Михайлівській церкві, в останню путь проводжали навколішки. Житомирський виконком одноголосно проголосував за дозвіл на встановлення меморіальної дошки загиблому матросу на фасаді школи №20. У серпні 2018 мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що Дмитро пішов служити в 19 років, він сирота, і це наймолодший загиблий в Житомирі. У листопаді 2018 року командувач морської піхоти України Юрій Содоль вручив бабусі хлопця орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Нагадаємо, у серпні 2020 року в Житомирі на День Незалежності ФК «Шахтар» зіграв з ФК «Карпати» у фіналі турніру пам'яті Дмитра Рудя.

Як повідомляв Житомир.info, 22 серпня 2019 року в Житомирі відбулось офіційне відкриття оновленого стадіону «Спартак Арена». І саме в цей день на футбольному полі зустрілися команди-фіналісти юнацького турніру пам’яті Дмитра Рудя: «Полісся» та «Бердичів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дмитро Рудь турнір пам’яті Спартак Арена  
Матеріали по темі