Місто

В рамках державної програми в житомирській гімназії за 1 млн відремонтують приміщення для початкових класів

5 August 2021, 17:52

У Житомирській гуманітарній гімназії №1 планують розмістити початкові класи, які належали НВК № 34. Для цього в рамках державної програми «Спроможна школа для кращих результатів» відремонтують старе приміщення закладу.

«У нас при підготовці закладів до нового навчального року пріоритетом по цій програмі сьогодні є гімназія № 1 – відновлення приміщення після бібліотек для того, щоб воно потім стало 1 класом», – повідомила заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Як пояснює керівництво гімназії, початкові класи приєднали після перепрофілювання НВК №34 ще рік тому. Однак тоді не було вільних приміщень. Сьогодні це питання вирішили – третій клас вже з 1 вересня навчатиметься в корпусі гімназії, а другий клас переведуть після ремонту приміщення колишньої бібліотеки.

«Гімназія була створена у 1999 році, як заклад II і III ступенів, тому у нас ніколи не було початкової школи й не було створене середовище НУШ. Перевести відразу дітей НВК №34 до нас не було такої можливості. Перед нами постала задача створити це середовище і ми знайшли одне навчальне приміщення, куди буде переведено третій навчальний клас і звернулись з прохання профінансувати роботи по відновленню приміщення, яке раніше орендувалося централізованою бібліотекою нашого міста», – розповідає директорка Житомирської гуманітарної гімназії №1 Маргарита Бохан.

Тендері на ремонт частини приміщень закладу провели 3 серпня, початкова вартість робіт була 1 млн 48 тисяч гривень. Переможцем торгів став ФОП Козлюк Руслан Вікторович з пропозицією 956 млн 379 грн, завершити ремонті роботи мають до 31 грудня 2021 року.

«Приміщення потребує капітального ремонту починаючи від підлоги та стель, необхідно замінити всю електропроводку та відновити систему водопостачання», – каже директорка гімназії №1.

В приміщеннях садочку №34 продовжуватимуть навчання два перших класи, їх планують перевести до корпусу гімназії вже наступного навчального року.

Також директорка закладу зазначила, що питання про приєднання загальноосвітньої школи №22 імені Василя Михайловича Кавуна до гімназії № 1, на даний час не розглядається.

Нагадаємо, 30 серпня 2019 року на сайті Житомирської міської ради опублікували проєкт рішення сесії «Про припинення Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22 імені Василя Михайловича Кавуна шляхом приєднання до Житомирської гуманітарної гімназії №1». Перед сесію 9 вересня міський голова повідомив, що це питання зняли з порядку денного сесії через те, що його не пропрацювали належним чином.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі шість навчально-виховних комплексів планували перепрофілювати в п’ять закладів дошкільної освіти та одну початкову школу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа гімназія ремонт тендер НУШ Костуненко Бохан  
Матеріали по темі