Місто

Водоканалу не вистачило 30 днів, щоб завершити реконструкцію каналізаційно-насосної станції, - заступник мера Житомира

9 August 2021, 10:34

Комунальному підприємству «Житомирводоканал» не вистачило 30 днів для завершення реконструкції головної каналізаційно-насосної станції, один з чотирьох насосів, які вийшли з ладу, вже висушили і встановлюють.

Про це на початку позачергової сесії Житомирської міської ради 9 серпня 2021 року повідомив депутатам заступник мера Житомира Сергій Кондратюк.

«Всі чотири насоси були затоплені, один згорів, три вийшли з ладу. Ми шукали електродвигуни для насосів по різних підприємствах України, нам це не вдалося. Паралельно ми висушували своїми силами один електронасос і ремонтували електродвигун, о 7:30 він показав необхідну опірність на обмотці, зараз він на головній каналізаційній станції і виконуються роботи по його монтажу. Поки так», - сказав Сергій Кондратюк.

Він зауважив , що за грантові кошти велася робота по реконструкції головної каналізаційної станції, але не встигли.

«Трансформаторна підстанція голова, гребінки готові, автоматика – все було готове для монтажу, і нам не вистачило буквально 30 робочих днів, щоб повністю завершити реконструкцію головної каналізаційно-насосної станції. Вона працювала з 60-х років і випрацювала свій ресурс», - наголосив заступник мера Житомира.

Він наголосив, що до обіду встановлення насосу завершать.

Нагадаємо, вранці 7 серпня у Житомирі сталася значна аварійна ситуація на головній каналізаційній насосній станції, директор водоканалу просив житомирян зменшити використання води. Через аварію на насосної станції у річку Тетерів потрапили неочищені стоки, за фактом виникнення аварії на водоканалі розпочали службове розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 17 грудня 2020 року директор КП «Житомирводоканал» представив депутатам нової каденції план модернізації комунального підприємства та пояснив, навіщо місту новий напірний каналізаційний колектор, зокрема, розповідав про грант від словенського уряду на 2, 9 млн євро на реконструкцію головної каналізаційної насосної станції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада водоканал насосна станція Кондратюк  
Матеріали по темі