Влада

Житомирська міськрада підтримала звернення з вимогою звільнити директора водоканалу та передала землю лікарні в суперфіцію ОДА

9 August 2021, 11:08

До порядку денного позачергової сесії Житомирської міської ради включили додатково три питання – про договір суперфіцію, депутатські кошти та звернення щодо розслідування ситуації на водоканалі і звільнення директора підприємства Андрія Нікітіна.

Перед формування порядку денного сесії, яка проходила 9 серпня, мер Сергій Сухомлин пояснив необхідність включення додаткових питань.

«За державну субвенцію нам роблять капітальний ремонт приймального відділення з встановленням обладнання в лікарні №1. Для того, щоб здати цей об’єкт в експлуатацію, потрібна земля. Це, фактично, договір суперфіцію, на який ми даємо згоду. Вже найближчим часом, в найближчі тижні цей об’єкт здають (в експлуатацію). Це друге питання, яке треба включити до порядку денного», - сказав мер Житомира.

Зауважимо, що проєкт рішення про договір суперфіцію був оприлюднений в день проведення сесії – 9 серпня.

«Укласти Договір суперфіцію з департаментом регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації на безоплатне користування земельною ділянкою площею 6,3253 га по вул. Велика Бердичівська, 70, в м. Житомирі для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я та соціальної допомоги, кадастровий номер ділянки 1810136600:08:004:0010 з метою здійснення реконструкції приміщень для розміщення відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги Комунального підприємства «Лікарня №1» Житомирської міської ради», - - йдеться у проєкті рішення сесії.

Також до порядку денного включили питання про використання депутатських коштів за погодженням з виконкомом. Крім того, до порядку денного включили звернення щодо аварії на водоканалі, проголошене головою фракції «Слуга народу» Віктором Євдокимовим, в якому, зокрема, йшлося про притягнення до кримінальної відповідальності посадовців КП «Житомирводоканал» та звільнення директора підприємства Андрія Нікітіна.


Нижче – вимоги з оприлюдненого звернення:

Ми, як фракція в Житомирській міській раді, ініціюємо та невідкладно вимагаємо:

- проведення розслідування щодо факту несанкціонованого скиду нечистот із очисних споруд м. Житомира і діяльності керівництва КП «Житомирводоканал» за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) порушити клопотання про відкриття кримінального провадження;

- встановлення причини масової загибелі водних біоресурсів, зменшення кисню в водній артерії міста, згідно з ч.2 ст.242 КК України (порушення правил охорони вод, що спричинило масову загибель об’єктів тваринного світу) та за ч. 1 ст. 242 КК України – порушення правил охорони вод (водних об'єктів), якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або їх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля;

- ліквідувати наслідки несанкціонованого скиду нечистот КП «Житомирводоканал» починаючи з 6 серпня 2021 р. по всьому руслу р. Тетерів;

- здійснити аудит використання коштів на реконструкцію очисних споруд, КНС та інших об’єктів КП «Житомирводоканал»;

- провести розслідування за ст.441 КК України - екоцид правоохоронними та контролюючими органами діяльності КП «Житомирводоканал» і його керівництва стосовно завданих збитків довкіллю та терміново звільнити керівника КП «Житомирводоканал».

На сесії присутні 32 депутатів з 42.

Всі чотири питання порядку денного депутати підтримали без обговорення. Сесія міської ради, яка почалася після 10:00, о 10:40 завершила свою роботу.

Нагадаємо, 6 серпня мер Сергій Сухомлин підписав розпорядження про скликання сесії, де у порядку денному лише одне питання – «Про надання згоди на придбання у власність Житомирської міської об’єднаної територіальної громади об’єкта нерухомого майна».

Як повідомляв Житомир.info, вранці 7 серпня 2021 року у Житомирі сталася значна аварійна ситуація на головній каналізаційній насосній станції, директор водоканалу просив житомирян зменшити використання води. Через аварію на насосної станції у річку Тетерів потрапили неочищені стоки, за фактом виникнення аварії на водоканалі розпочали службове розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія водоканал земля суперфіція лікарня Сухомлин  
Матеріали по темі