Влада

Перемогу в аукціоні на користування ділянкою в Житомирській області ГЗК Фірташа скасували, бо компанія «фінансує тероризм»

12 August 2021, 13:03

Через чотири місяці після аукціону Держгеонадра вирішили, що ТОВ «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат» не може бути переможцем і отримати спецдозвіл на користування надрами Селищанської ділянки титанових руд, розташованої в Житомирській області.

Відповідний наказ Державної служби геології та надр України був ухвалений 4 серпня 2021 року і оприлюднений на сторінці електронного аукціону, який відбувся 14 квітня 2021 року.

«У зв’язку з надходженням інформації від правоохоронних органів та суб’єктів фінансового моніторингу, що переможець аукціону здійснює фінансування тероризму в Україні», - зазначається у наказі.

Нагадаємо, початкова ціна дозволу на користування 5 років Селищанською ділянкою титанових руд площею 1857 га становила 3 млн 362 тис. 224 грн (без ПДВ), учасників було троє, переможцем став Межиріченський ГЗК, який належить Дмитру Фірташу, з пропозицією 50 млн 100 тис. грн, що в 15 разів перевищує початкову ціну лота.


Після скасування перемоги компанії Фірташа ділянку продали АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (належить Фонду держмайна), яке запропонувало на 100 тис. грн менше – 50 мільйонів. Договір купівлі-продажу спецдозволу підписали 9 серпня.

firt-naka2z

Як повідомляв Житомир.info, у першій половині 2021 року Державна служба геології та надр України продала спеціальні дозволи на користування 11 ділянок надр, які розташовані у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держгеонадра аукціон ділянка ГЗК титанова руда  
Матеріали по темі