Місто

​Водоканал два дні промиватиме та дезінфікуватиме водогони міста, для житомирян приготували рекомендації

19 August 2021, 09:40

Перед початком нового навчального року КП «Житомирводоканал» проведе планову промивку та дезінфекцію мереж усього міста. Хлорування заплановане з 22:00 20 серпня до 6:00 22 серпня.

Про це повідомляє пресслужба житомирського водоканалу.

«Промивка водогону проводитиметься з 22:00 20 серпня до 6:00 22 серпня. Під час хлорування КП «Житомирводоканал» промиватиме інженерні мережі водопостачання – через пожежні гідранти буде зливатись вода. Просимо не хвилюватися у разі вияву витоку води.

Промивка – це обов’язковий профілактичний захід, необхідний для того, щоб очистити водопровідні труби від осаду», – йдеться у повідомленні.

Рекомендації для споживачів:

  • У цей час не варто використовувати воду для приготування їжі (водночас вона придатна для санітарно-гігієнічних та побутових потреб). Унаслідок збільшення потоку води у внутрішньоквартальних та внутрішньобудинкових мережах під час промивки, осад, що накопичився в трубах, піднімається і потрапляє безпосередньо у крани споживачів. Як результат — з кранів може витікати брудна вода.
  • У день хлорування необхідно відкрити кран та спустити воду до появи запаху хлору. Це забезпечить ефективну дезінфекцію внутрішньобудинкових мереж.
  • У разі наявності будь-якого фільтру води його необхідно зняти на період комплексної дезінфекції.



Нагадаємо, 17 серпня директор КП «Житомирводоканал» пояснив, чому в кранах непрозора вода та що потрібно робити.

Як повідомляв Житомир.info, 30 липня на житомирському водоканалі показали, як перевіряють якість води з-під крана.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода хлорування дезінфекція  
Матеріали по темі