Місто

Житомирян запрошують до забігу пам’яті Героїв України, який вдруге відбудеться у місті

25 August 2021, 15:36

Житомирян запрошують долучитися до всеукраїнської акції «Шаную воїнів, біжу за Героїв України!», яка відбудеться цієї суботи, 28 серпня.

«Ми долаємо дистанцію близько 1 км в рамках патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України!». Цей забіг є всеукраїнським, багато міст України долучається до цієї акції. Вона не спортивна – це забіг у пам'ять про загиблих воїнів, у тому числі і в Іловайському котлі. На сходах філармонії буде організована фотогалерея пам'яті, де буде виставлено 74 світлини загиблих воїнів для вшанування пам'яті. Один з символів цієї акції – це сонях, якщо будете мати з собою цю квітку, то буде круто», – говорить Ірина Ковальчук начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту.


Стартувати учасники будуть о 16:00 від обласної філармонії імені Святослава Ріхтера та рухатимуться від вулиці Пушкінської до вулиці Фещенка-Чопівського. До пам'ятного забігу долучаться військові та рідні загиблих Героїв.

«Однозначно очікуємо більше ніж сотню учасників, тому що багато військових вже заявили, що хочуть брати участь. Крім того, наразі для учасників діє онлайн-реєстрація, вже зареєструвалося 20 осіб, а до кінця тижня їх буде більше. Навіть якщо ви не зареєструвалися, ви можете приходити на 16:00 і брати участь у забігу. Нагород не буде. Будуть пам'ятні наліпки та сертифікати. Приходьте, вшануйте, підтримайте матерів, які будуть з портретами загиблих, для них це дуже важливо», – каже Ірина Ковальчук.

Організатори зазнаються, що під час забігу частково буде перекритий рух транспорту.

«Буде часткове перекриття руху. Дистанція невелика, стартуємо біля філармонії та рухаємося у напрямку парку. Тобто паркова частина буде зупинена, з цим нам допоможе поліція та волонтери. Займе це близько пів години. Перекриття буде з 16:00 до 17:00 орієнтовно. Сама подія відбудеться з 16:00 до 17:30», – зазначила Ірина Ковальчук.

Головна мета патріотичного забігу – вшанувати пам’ять загиблих Героїв України.

Зареєструватися можна ТУТ

Нагадаємо, що 28-29 серпня 2021 року в Житомирі відбудуться заходи до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році в Україні вперше відзначали День пам'яті військовослужбовців, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України: указ про День пам`яті захисників 28 серпня підписав президент Володимир Зеленський.

Як у 2019 році вперше у Житомирі проходив патріотичний забіг пам'яті Героїв України дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забіг Шаную воїнів біжу за Героїв України загиблий військовослужбовець  
Матеріали по темі