Місто

З портретами та співаючи Гімн: житомиряни долучилися до всеукраїнської акції «Шаную воїнів, біжу за Героїв України!»

28 August 2021, 18:29

З портретами в руках та на футболках родичі загиблих, військовослужбовці, патрульні поліцейські, представники громадських організацій та небайдужі містяни разом пробігти пам’ятний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України!».

Учасники забігу зібралися біля філармонії імені Святослава Ріхтера, де на сходах були виставлені портрети Героїв. Після хвилини мовчання люди пішли на старт.

«Сьогодні свідомий Житомир разом з родинами загиблих збирається на забіг пам'яті «Шаную воїнів, біжу за Героїв України!». Сьогодні у Житомирі проживає 93 родини загиблих та померлих від поранень. Житомир – це місто славетної 95-ї бригади, військового інституту, усіх військових установ, які на Сході боронять Україну. Це символічно, що у переддень Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України ми маємо зробити цей пробіг. Сьогодні до забігу приєдналося понад 50 членів родин полеглих Героїв, сьогодні поруч з нами військові, наші захисники, громадські об'єднання, державні установи», – говорить директорка Житомирського міського центру соціальних служб Ольга Юрченко.


Першими стартували курсанти Житомирського військового інституту iменi С.П.Корольова, кожен з них біг з портретом загиблого Героя. Фінішували учасники забігу співаючи Гімн України.

Коли фінішували мами загиблих Героїв, їх зустрічали оплесками та вигуками «Слава Україні! Героям Слава!».

Всі учасники подолали дистанцію майже 1 км.

Мами кажуть: сьогодні бігли заради синів, аби всі пам’ятали про Героїв.

«Цей захід такий неординарний – це пам'ять про наших дітей, про наших синів, чоловіків, батьків, про всіх, хто загинув у тій страшній російсько-українській війні. Сьогодні я буду бігти за свого сина, якби він був живий, він сам би пробіг цю дистанцію, але його немає. Однак є ми – мами, дружини, діти, і ми будемо бігти за них», – каже мама загиблого військовослужбовця Інга Тавровська.

«Коли мами будуть бігти, наші сини бачать, вони будуть «тримати за нас кулачки» та надавати нам здоров'я, а ми їм сил. Ми біжимо для них та заради них, а також за наших бійців», – каже Світлана Євдощук.

Сьогодні, 28 серпня, забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України!» проходить в різних містах України. У Житомирі він відбувся удруге. Головна мета – не показати свої спортивні можливості, а вшанувати пам’ять Героїв!

Як 28 серпня проходив патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України!» дивіться також у фоторепортажі

Нагадаємо, що 28-29 серпня 2021 року в Житомирі заплановані заходи до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році в Україні вперше відзначали День пам'яті військовослужбовців, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України: указ про День пам`яті захисників 28 серпня підписав президент Володимир Зеленський.

Як у 2019 році вперше у Житомирі проходив патріотичний забіг пам'яті Героїв України дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забіг акція Шаную воїнів біжу за Героїв України загиблий військовослужбовець  
Матеріали по темі