Здоров'я

Центр крові запрошує житомирян долучитися до благодійної акції та взяти участь у розіграші

3 September 2021, 14:31

У Житомирському обласному центрі крові з 6 по 11 вересня буде проходити тиждень благодійності.

Кілька десятків людей щодня потребують переливання крові, тому житомирян запрошують зробити добру справу.

«5 вересня – День благодійності, тому ми вирішили, аби привернути увагу до проблеми донорства, присвятити цей тиждень святу благодійності. Донорами можуть бути молоді люди від 18 років, при гарному стані здоров’я. Зараз надається планова медична допомога, відповідно використання компонентів крові виросло, а кількість донорів за серпень порівняно з липнем занадто низька. Донорами можна стати в Житомирі, а також в наших відділах в Коростені і Новоград-Волинському. Донор обстежується на такі інфекції, як гепатит В і С, ВІЛ, сифіліс, а також антитіла на COVID. Дослідження про групу крові та резус, ці всі результати донор може безкоштовно отримати «на руки». За 48 годин до того, як стати донором не потрібно вживати солону, перчену і смажену їжу, за 72 години не вживати ліків і, прийшовши до нас, мати при собі паспорт», - каже медичний директор Житомирського обласного центру крові Алла Островська.

У центрі крові кажуть, протягом благодійно тижня житомиряни можуть не лише стати почесними донорами, а й долучитися до розіграшу подарунків.

«Родзинкою такого заходу стане розіграш подарунків від наших спонсорів, які саме подарунки отримують донори поки тримаємо в інтризі, це дізнаємося в перший день благодійного тижня, це 6 вересня. Шлях до участі в розіграші доволі простий, донору потрібно пройти реєстрацію в нашому центрі, заповнити картку та отримати номер, за яким 13 вересня і буде визначено переможців. Запрошуємо донорів не стати лише учасниками розіграшу, а й стати доброчесним житомирянином та здати кров», - розповідає менеджер зі зв’язків з громадськістю Житомирського обласного центру крові Ксенія Остріцька.

В центрі крові зазначили, якщо ви зробили щеплення від COVID-19, стати донором можна через 10 днів.

Нагадаємо, 18 серпня в житомирському краєзнавчому музеї вперше проходила акція «Мистецтво донорства».

Як повідомляв Житомир.info, з 1 березня 2020 року в Житомирському обласному центрі крові донорам збільшили грошову компенсацію на підсилене харчування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр крові донор акція кров  
Матеріали по темі