Суспільство

​У Житомирі рідним 11 загиблих військових вручили «Ікони пам’яті»

19 September 2021, 10:15

У Житомирі 18 вересня відбулась церемонія вручення родинам загиблих захисників 11 барельєфів «Ікона пам‘яті загиблим за Незалежність України». Про це повідомляють на сайті Житомирської обласної ради.

«Сьогодні ми зібрались у цій залі аби вшанувати пам’ять бійців, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави, та подякувати їх родинам, що виховали справжніх патріотів та Героїв України. Низький Вам уклін! Проєкт «Ікона пам’яті» - це унікальна можливість через мистецтво виразити Вам нашу шану та підтримку. Я хочу, щоб Ви знали, що завжди можете розраховувати на мою допомогу та підтримку, з будь-яких питань. Я з Вами і за Вас! Всі питання, з якими Ви звертаєтеся і будете звертатися до мене, будуть вирішенні у пріоритетному порядку», - сказав Володимир Федоренко.

Загиблих захисників України вшанували хвилиною мовчання. Також усі присутні у залі, а це ветерани, родини загиблих, курсанти Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова та просто небайдужі житомиряни, долучились до спільної молитви.

Ікони пам’яті отримали рідні:

Всі барельєфи перед врученням родинам були освячені.

Довідково

Проєкт «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України» започаткований італійською скульпторкою українського походження Оленою Карамушкою, яка з волонтерами міста Васильків заснувала майстерню та навчила майбутніх майстрів усьому технологічному процесу. Наразі барельєфи «Ікона пам'яті» виготовляються у трьох містах України: Житомирі, Василькові та Кропивницькому.

«Ікона пам'яті» – вона – матір-Україна, що обіймає свого сина- воїна, захисника. Він, ніби пригорнувся до неї, притиснув руку до серця, але … вже не з нею. А між ними палає свічка…

Житомирська майстерня запрацювала у 2019 році. З того часу вже 49 «ікон» вручено родинам загиблих. Проєкт фінансується благодійниками. Долучитись до виготовлення барельєфів може кожен охочий.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 13 червня вшановували пам'ять 11 загиблих воїнів та вручали рідним барельєфи «Ікона пам’яті загиблим за Незалежність України».

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ікона пам'яті барельєф військовий загиблий  
Матеріали по темі