Суспільство

COVID-сертифікат, отриманий на порталі «Дія», вже можна роздрукувати

24 September 2021, 14:00

COVID-сертифікат тепер можна отримати на порталі «Дія», після генерації він зберігається в файлі PDF і його можна роздрукувати.

Про це 24 вересня повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Для того, щоб згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію потрібен лише електронний підпис. Діяти COVID-сертифікат для вакцинованих двома дозами буде 365 днів.

«Уже майже мільйон українців згенерували свої міжнародні COVID-сертифікати в застосунку Дія. Тепер згенерувати сертифікат можна і на порталі Дія. Так українці, що не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, або Дія.Підпису, зможуть отримати сертифікат та подорожувати з ним. Адже українські COVID-сертифікати в Дії офіційно визнані в ЄС», - зазначив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Згенерувати COVID-сертифікат можна буде в декілька кліків. Потрібно авторизуватися на порталі Дія. Вибрати послугу “Згенерувати COVID-сертифікат”. Підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката, якою ви дозволяєте ЕСОЗ передати Дії медичні дані для COVID-сертифіката. Для підпису на порталі можна скористатися як Дія.Підписом, який ви згенерували в застосунку Дія, так і будь-яким іншим електронним підписом. Як отримати електронний підпис, можна дізнатися за посиланням.

Після отримання вашого підпису під Повідомленням про згоду надати медичні дані Дія надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Ви можете його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

Також в Мінцифри повідомили, що з 24 вересня 2021 року запускають «жовті» внутрішні COVID-сертифікати в застосунку «Дія» для користувачів iOS. Пізніше їх також запустять і для користувачів Android, чекають на підтвердження від Google Play. «Жовтий» сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною. Він діятиме 120 днів.

Нагадаємо, рішенням Державної комісії ТЕБ та НС з 23 вересня 2021 року в усіх регіонах України встановлений «жовтий» рівень епіднебезпеки: дитсадки та початкова школа працюють без обмежень, а для інших закладів освіти потрібно, щоб були вакциновані не менш ніж 80% працівників.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 22 вересня 2021 року Кабінет міністрів підтримав розроблений Міністерством охорони здоров’я законопроєкт про встановлення кримінальної відповідальності за підробку документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінцифри Дія вакцинація щеплення сертифікат  
Матеріали по темі