Події

​Суд виніс вирок жителю селища в Житомирському районі, який побив матір і спричинив витік газу, бо йому не приготували вечерю

22 October 2021, 09:56

49-річного жителя Житомирського району засудили до двох місяців арешту за те, що побив матір, яка не приготувала вечерю, а потім ще й розхитав газовий лічильник, що призвело до витоку газу і загазованості в багатоквартирному будинку.

Про це 22 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом побиття матері та хуліганства, скоєного жителем Житомирського району. Вироком Житомирського районного суду від 20.10.2021 чоловіка визнано винним у заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження та скоєнні грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю (ч. 1 ст. 125, ч. 1 ст. 296 КК України) та призначено покарання у виді арешту строком на два місяці», - йдеться у повідомленні.

Судовим слідством установлено, що кримінальне правопорушення у липні 2021 року скоїв 49-річний житель селища міського типу. Так, прийшовши увечері додому у стані алкогольного сп’яніння, вчинив конфлікт із матір’ю, бо не знайшов вечері. Горе-син так розлютився, що накинувся на 74-річну жінку та побив її кухонним начинням, спричинивши легкі тілесні ушкодження. Крім цього, розхитав у квартирі арматуру газового лічильника, що призвело до витоку газу та загазованості усього під’їзду, унаслідок чого спецслужби на певний період відключили від газопостачання інші квартири.

«Під час досудового слідства стосовно фігуранта справи проведено судово-психіатричну експертизу та встановлено, що він цілком усвідомлює значення своїх дій. На жаль, це не перший випадок, коли матір потерпала від побоїв. Протягом останніх двох років чоловіка понад 20 разів притягували до адміністративної відповідальності за домашнє насильство. На даний час вирок не набув законної сили», - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, 1 липня 2021 року Верховною радою прийнято Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі».

Про протидію домашньому насильству – у програмі «Тема дня» від 14 травня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж майже 7 місяців 2021 року в Житомирі правоохоронці оформили більше 600 адміністративних протоколів відносно сімейних кривдників. Зокрема, склали протокол на 30-річну жінку за знущання з матері. На профілактичний облік за вказаний період поставили 358 осіб, з них 48 жінок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство побиття витік газу арешт вирок  
Матеріали по темі