Події

​У Коростені затримали посадовця міськради на хабарі у 1000 доларів: обіцяв допомогти отримати 10 соток під будівництво

29 October 2021, 16:37

1000 доларів США за сприяння в одержанні земельної ділянки під забудову – у Коростені затримали посадовця міськради на хабарі.

Про це 29 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 1000 доларів США керівника одного з підрозділів Коростенської міської ради. За таку суму посадовець пообіцяв місцевому жителю сприяння у швидкому та безперешкодному одержанні у межах міста понад 10 соток землі під будівництво», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, у п’ятницю, 29 жовтня, чиновника затримали неподалік від робочого місця - адміністративної будівлі міськради, після одержання ним другої частини коштів. Одержання першої половини неправомірної вигоди правоохоронці задокументували на початку жовтня цього року.

«Грошові кошти вилучено, особу затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта, а також вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Викрито неправомірну діяльність завдяки скоординованим діям обласної прокуратури, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та працівників поліції», - повідомили в прокуратурі.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 369-2 КК України (вчинення службовою особою дій, направлених на одержання неправомірної вигоди для себе чи третіх осіб за вплив на прийняття рішення, уповноваженою на виконання функцій держави) проводить Головне управління Нацполіції в області.

Як повідомляв Житомир.info, посадовець КП «Житомирводоканал» вимагав 350 тис. грн «відкату» за придбану без тендеру каналопромивну машину. 23 жовтня 2021 цю справу скерували до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар Коростень земля будівництво посадовець міськради  
Матеріали по темі