Події

​Справу про 350 тис. грн «відкату» посадовцю житомирського водоканалу скерували до суду

25 October 2021, 10:08

350 тис. грн «відкату» за поставлене обладнання – у Житомирі судитимуть посадовця комунального підприємства та його пособника.

Про це 23 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди у великому розмірі, вчиненому посадовцем комунального підприємства міста Житомира та його пособником – приватним підприємцем (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства, злочин скоєно у березні та червні цього року», - йдеться у повідомленні.

Так, приватне товариство, відповідно до укладеного договору, поставило комунальному підприємству обладнання на загальну суму майже 4 млн грн.

Однак директор комунального підприємства, замість того, щоб розрахуватися з постачальником, висловив вимогу: для швидкого і безперешкодного одержання коштів він має надати 350 тис. грн у виді так званого «відкату».

Для реалізації своїх протиправних замислів посадовець залучив посередника – приватного підприємця. Неправомірну вигоду отримували двома частинами.

«Викрито ділків обласною прокуратурою за оперативного супроводу обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції України. В ході досудового розслідування накладено арешт на майно підозрюваних, зокрема, дороговартісну іномарку. Справу розглядатиме Корольовський районний суд міста Житомира. Житомирська обласна прокуратура здійснюватиме публічне обвинувачення», - повідомили у прокуратурі і нагадали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо деталі справи: посадовець КП «Житомирводоканал» вимагав «відкат» у 350 тис. грн за придбану без тендеру каналопромивну машину.

Як повідомляв Житомир.info, 25 червня 2021 року правоохоронці викрили посадовця комунального підприємства Житомира на вимаганні та одержанні від представника приватного товариства неправомірної вигоди у сумі 350 тис. грн: посадовець висловив представнику товариства, яке поставило обладнання на загальну суму майже 4 млн грн, вимогу надати неправомірну вигоду у виді так званого «відкату», на загальну суму 350 тис. грн за швидке та безперешкодне перерахування бюджетних коштів за договором. Згодом з’ясувалося, що затриманий – т.в.о директора розвитку та капітального будівництва КП «Житомирводоканал» Олександр Гаврилов.

29 червня Житомирський міський голова повідомив, що відсторонив від виконання посадових обов'язків директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна та створив комісію для перевірки причетності посадовців підприємства до правопорушення. За результатами службової перевірки директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін отримав догану.

30 червня детективи поліції Слідчого управління ГУНП повідомили про підозру посадовцю КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради в отриманні 350 тис. грн неправомірної вигоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відкат водоканал закупівля суд  
Матеріали по темі