Місто

​Департамент Житомирської ОДА таки хоче відреставрувати музей космонавтики: втретє оголосили тендер на 25 млн грн

1 November 2021, 14:39

Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА втретє оголосив тендер на ремонтно-реставраційні роботи будинку Національного музею космонавтики імені Сергія Павловича Корольова. Очікувана вартість закупівлі - 25,6 млн грн.

Про це йдеться в закупівлі, опублікованій 28 жовтня на ресурсі ProZorro.

У тендерній документації зазначається, що ремонтно-реставраційні роботи музею космонавтики ім.С.П.Корольова, що розташований по вулиці Дмитрівська, 2, мають бути виконані до 1 вересня 2022 року. Джерело фінансування - 23 млн з державного бюджету України та 2,6 млн грн з місцевого бюджету.

У технічному завданні зазначено, що переможець торгів має провести демонтажні роботи, замінити вікна та двері, встановити огорожу, провести роботи з зовнішнього освітлення та теплової мережі, улаштувати дощову каналізацію, озеленити територію, встановити лави, урни та інше.

Пропозиції департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації приймає до 14 листопада, аукціон запланований на 15 листопада 2021 року.

Зазначимо, що це вже третя спроба провести тендер. Музей космонавтики імені С.П. Корольова спершу збиралися відремонтувати за 26 млн грн, втім оголошений в липні 2021 тендер відмінили. За кілька днів оголосили нову закупівлю на 24,5 млн грн, провели аукціон, визначили переможця, але договір не уклали через відміну тендеру у зв’язку з віднесенням будівлі музею до об’єктів культурної спадщини, в яких можна проводити виключно реставраційні роботи. Тож, на початку жовтня департамент регіонального розвитку ОДА оголосив тендер на розроблення проєктної документації ремонтно-реставраційних робіт будівлі музею космонавтики за 48,6 тис. грн.

Нагадаємо, 20 жовтня 2021 на своїй сторінці у фейсбук міністр Олександр Ткаченко повідомив, що експертна рада при Міністерстві культури і інформаційної політики обрала 26 культурних пам’яток, які відреставрують за кошти програми «Велика реставрація», з них три об’єкти - у Житомирській області. Однак музею космонавтики в тому переліку немає.

Як повідомляв Житомир.info, комунальний заклад Житомирської обласної ради «Музей космонавтики ім. С.П. Корольова» 8 вересня 2020 отримав статус «національного».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей космонавтики ремонт реставрація ДРР  
Матеріали по темі