Політика

В Житомирській міській раді вже є перший позафракційний депутат

4 November 2021, 09:34

Депутата Сергія Гринчука виключили з фракції партії «Опозиційна платформа – За життя».

Про це 4 листопада на початку позачергової сесії Житомирської міської ради повідомила голова фракції ОПЗЖ Наталія Леонченко.

«Засіданням фракції депутат, обраний від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Гринчук Сергій Олексійович виключений зі складу фракції. Протокол я передаю секретарю ради, прошу врахувати в роботі», - повідомила Наталія Леонченко.

Зазначимо, що у фракції ОПЗЖ в міській раді було шість депутатів.

Нагадаємо, 26 вересня 2021 року правоохоронці повідомили, що у Житомирській області викрили схему продажу безкоштовних ліків для онкохворих: медики призначали онкохворим лікування, а дороговартісні ліки пропонували купувати в аптеках при тому, що дані медикаменти вони безкоштовно отримували від держави на кожного хворого. Ліки згодом по документах списувались, а у реальності продавались представникам приватних аптекарських мереж у кількох областях України за значно заниженими цінами, така схема діяла принаймні упродовж останніх пів року, щомісячно забезпечуючи дохід її організаторам у розмірі близько півмільйона гривень. Причетним до оборудки виявився Сергій Гринчук, завідувач хіміотерапевтичного відділення, депутат Житомирської міської ради від ОПЗЖ. 28 вересня керівництво Житомирської облради надало офіційний коментар щодо ситуації з обшуками в онкодиспансері. Директор Житомирського обласного онкодиспансеру Ігор Сабадаш заявив, що весь колектив шокований, що їх колеги заробляли на препаратах для важкохворих людей. Наказом від 1 жовтня відсторонили від займаних посад працівників онкологічного диспансеру, які причетні до незаконного продажу ліків для онкохворих: завідуючий хіміотерапевтичним відділенням Гринчук С.О., лікар уролог Пономарьов О.В., медична сестра по введенню хіміопрепаратів Калюжна Л.І.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2021 року на засіданні фракції політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» в Житомирській обласній раді виключили зі складу фракції ОПЗЖ депутата Костянтина Черпіцького.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада Гринчук ОПЗЖ  
Матеріали по темі