Місто

​У Житомирі кілька десятків молодих людей взяли участь в марші до Дня провокатора

1 December 2021, 19:26

Увечері 1 грудня в Житомирі пройшов марш до Дня провокатора. Кілька десятків молодих людей зібралися біля драмтеатру і з прапорами і плакатами, вигукуючи гасла, пройшли ходою по Великій Бердичівській до майдану Корольова. Перед будівлею Житомирської облдержадміністрації учасники заходу запалили фаєри.

За словами організаторів заходу, ходу пам’яті вони приурочили до подій в Києві 1 грудня 2013 року.

«Саме 8 років тому в Україні розпочалась Революція Гідності. Цього дня на вулиці Києва вийшло більше мільйона українців через побиття беркутівцями студентів 30 листопада. У Києві націоналісти захопили КМДА, Будинок профспілок та Жовтневий палац та здійснили спробу взяти під контроль Адміністрацію Президента. Політики-опозиціонери та більшість медіа назвали їх провокаторами, закликавши не підтримувати радикальні дії молоді. Роль учасників подій на Банковій в подальших протестах є визначною. Саме події 1 грудня стали ключовим моментом трансформації малочисельного студентського протесту на багатотисячний всеукраїнський революційний рух проти режиму Януковича», - зазначили в обласній організації «Національного корпусу».

Як повідомляв Житомир.info, рік тому, 1 грудня 2020 у балаклавах з фаєрами та під вигуки «Слава Україні» у центрі Житомира влаштували марш до «Дня провокатора».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День провокатора Нацкорпус марш  
Матеріали по темі