Здоров'я

За період пандемії від коронавірусу в Житомирській області померли 34 медпрацівники, які інфікувалися на роботі

3 December 2021, 10:37

Із 2020 року, з початку пандемії COVID-19, у Житомирській області від ускладнень коронавірусу померли 34 медичні працівники.

Про це 3 грудня повідомила пресслужба Управління Держпраці у Житомирській області з посиланням на інформацію відділу з питань гігієни праці Управління.

«Станом на 1 грудня 2021 року до Управління Держпраці у Житомирській області надійшло 2979 повідомлень про нещасний випадок/гостре професійне захворювання (отруєння) при встановлених фактах інфікування медичних працівників на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, пов’язаних із умовами праці – 495 випадків, смертельних – 34», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в разі смерті медичного працівника від COVID-19 внаслідок виконання професійних обов’язків, відповідно до рішення Уряду, Фонд соціального страхування України здійснює фінансування страхових виплат і допомог на підставі акту розслідування комісії.

Нагадаємо, за інформацію Фонду соціального страхування України від 25 листопада 2021 року, майже 74% осіб, які постраждали внаслідок нещасного випадку під час виконання посадових обов’язків за підсумками ІІІ кварталів 2021 року, є працівниками галузі охорони здоров’я. Більшість з них постраждали через пандемію COVID-19. Зважаючи на це Фонд соцстрахування визнав роботу медиків найбільш небезпечною.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу 9 листопада 2021 року перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко розповідала, що у Житомирській області протягом вересня та жовтня 2021 року від коронавірусу померли двоє медичних працівників. Вона також зазначали, що загалом з початку пандемії від ускладнень коронавірусу в області померли 29 медиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 лікар медпрацівник летальний випадок  
Матеріали по темі