Влада

У Житомирській області на програму національно-патріотичного виховання за три роки хочуть витратити 1,2 млн грн

6 December 2021, 12:05

Житомирська обласна рада збирається затвердити Програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2022-2025 роки з проєктним обсягом фінансування – 1 млн 204,5 тис. грн з обласного бюджету.

Відповідний проєкт рішення 3 грудня оприлюднили на сайті облради.

«Метою Програми є подальший розвиток в Житомирській області системи національно-патріотичного виховання, насамперед дітей та молоді, на основі утвердження принципів любові й гордості за власну державу, її історію, мову, культуру, науку, спорт, національних і загальнолюдських цінностей, усвідомлення громадянського обов’язку та зміцнення якостей патріота України як світоглядного чинника, спрямованого на розвиток успішної країни та забезпечення власного благополуччя в ній; формування свідомого громадянина-патріота Української держави, представника української національної еліти через набуття молодим поколінням національної свідомості, активної громадянської позиції, високих моральних якостей та духовних цінностей», - йдеться у проєкті програми.

Запланований обсяг фінансування планують витратити так: 2022 рік – 278,8 тис. грн, 2023 рік – 293,6 тис. грн, 2024 рік – 308,3 тис. грн, 2025 рік – 323,8 тис. грн.

Основними завданнями Програми є:

формування української громадянської ідентичності – здійснення заходів, спрямованих на впровадження та утвердження суспільно-державних (національних) цінностей, розвитку громадянської ідентичності населення області;

військово-патріотичне виховання – здійснення заходів, спрямованих на формування у громадян готовності до захисту України, громадського сприяння безпеці та обороні України та підвищення престижу військової і спеціальної державної служби;

формування науково-методологічних і методичних засад національно патріотичного виховання - здійснення заходів, спрямованих на розвиток цілісної загальнодержавної політики національно-патріотичного виховання, здійснення моніторингу у сфері національно-патріотичного виховання;

підтримка та співпраця органів державної влади та місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства щодо національно-патріотичного виховання;

Найбільше коштів хочуть спрямувати на проведення заходів щодо впровадження національно-патріотичного виховання в області спільно з громадськими організаціями, які реалізовують національно-патріотичне виховання – 388,8 тис. грн за чотири роки.

295,8 тис. грн хочуть спрямувати на «Залучення представників громадських організацій з метою проведення військово-патріотичних заходів з допризовною молоддю. Спілкування з учасниками АТО, ООС, військовослужбовцями Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, показ патріотичних фільмів, відеороликів, створення банерних версій пересувних виставок для експонування на відкритих територіях у населених пунктах області, виготовлення буклетів, інформаційних збірників, проведення вишколів, теренових ігор, походів, таборувань національно-патріотичного та військово-патріотичного спрямування тощо».

На «Відзначення визначних подій українського державотворення, у тому числі: вшанування пам’яті Героїв Крут, Героїв Базару, Героїв Небесної Сотні, відзначення дня Захисника України, Дня українського добровольця. Висвітлення заходів на офіційних вебсайтах, інтернет-виданнях, в засобах масової інформації. Створення відеороликів, навчально-методичних, візуальних та аудіо матеріалів» заплановано 137,9 тис. грн.

Нагадаємо, на реалізацію національно-патріотичного виховання в 2020 році з обласного бюджету було виділено 380,3 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2021 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко створив нову координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання та молодіжної політики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада програма патріотичне виховання  
Матеріали по темі