Місто

У житомирській лікарні розповіли, скільки доплачують медикам, які працюють з хворими на COVID-19

9 December 2021, 17:36

Наприкінці березня 2020 року уряд встановив надбавки до 300% заробітної плати усім медичним працівникам, які лікують хворих на коронавірус. Гроші надходять від Національної служби здоров’я, а встановлює доплату керівництво закладу.

Житомирська лікарня №2 - заклад другої хвилі, до лікування пацієнтів з коронавірусом тут залучають 10 бригад, у кожній по 12 медпрацівників.

Самі ж лікарі та медсестри суму доплат не називають, лише кажуть: наразі отримують достойні зарплати.

«Кажу одне, що ми, як лікарі й медсестри відчули на собі оплату за наше велике навантаження, яке у нас ось було. За жовтень місяць ми це відчули фінансово, було дуже приємно відчути себе лікарем, отримати таку зарплату, як лікар, як людина, яка вчилася, 30 років проробила. Зараз в цьому місяці навантаження менше трошки, звичайно, воно теж є, але трошки менше, проте адекватна зарплата і при цьому кажуть, що це ще не всі гроші», – відповідає лікар-анестезіолог лікарні №2 ім. В.П.Павлусенка Галина Кучковська.


«Цього року коли розпочався ковід, то спочатку було важко, а зараз трошки звикла вже. Минулого року працювала без доплат у чистому відділенні, а цього року з доплатами, то так відчула доплату. Заробітна плата збільшилась в 2, в 3 рази», – каже медсестра лікарні №2 ім. В.П.Павлусенка Богдана Ревуцька.

Як розраховують доплати та скільки отримують медпрацівники, які лікують пацієнтів з коронавірусом, розповідає директор лікарні № 2 Ігор Кухарук.

За його словами, під час першої хвилі епідемії Совід-19 та великого навантаження найвища доплата складала 300% заробітної плати. З липня цього року у лікарні збільшили оклад, а найвищу доплату встановили у розмірі 250% заробітної плати.

«Якщо по цифрах брати з цієї останньої хвилі, яка була, відповідно були зміни заробітної плати й ми врахувавши всі можливості, вирішили колективно, що найвища відсоткова ставка, яка буде - це 250 % доплати. Відповідно ми зробили диференціацію: медична сестра 240 %, а для санітарок або молодшої медичної сестри 200%», – говорить директор лікарні №2 ім. В.П.Павлусенка Ігор Кухарук.

Директор лікарні озвучує журналістам зарплату медпрацівників до проведення необхідних відрахувань.

«Мінімальна у лікарів десь виходила від 40 000 грн і максимальна в середньому 63 000 грн. У середньому у медсестер 29 000 - 39 000 грн, зокрема, хто як напрацював, а у молодшого медичного персоналу 23 400 - 28 200 грн. Яку кількість пацієнтів пролікували, відповідно НСЗУ перераховує кількість коштів, відповідно і середня завантаженість на одну бригаду, яка працює повинна бути до 30 пацієнтів. Якщо більше ніж 30 пацієнтів, там коригуючий коефіцієнт і там буде доплата йти більша. Якщо менше пацієнтів, то відповідно може менше», – розповідає директор лікарні №2 ім. В.П.Павлусенка Ігор Кухарук.

Нагадаємо, за третій квартал 2021 Національна служба здоров’я України виплатила медичним закладам Житомирської області майже 35,7 млн грн за лікування пацієнтів з COVID-19 і 10,8 млн грн – за проведення вакцинації проти коронавірусу.

Як повідомляв Житомир.info, з квітня 2020 НСЗУ платить медичним закладам за лікування пацієнтів з COVID-19.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медик лікар медсестра доплата коронавірус гроші зарплата  
Матеріали по темі