Події

У селі Житомирської області Opel врізався у стовп: пасажира госпіталізували, а водія затримали через гранату у кишені

10 December 2021, 12:39

Ввечері 9 грудня в селі Болярка Новоград-Волинського району Житомирської області: сталася ДТП легковий автомобіль в’їхав у електроопору. В результаті травмувався пасажир автівки, його госпіталізували. А під час з’ясування обставин дорожньої пригоди поліцейські виявили, що водій має при собі предмет, схожий на гранату. Боєприпас вилучили вибухотехніки поліції, а слідчі розпочали відповідні розслідування.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Дорожньо-транспортна пригода сталася близько 18:45 на вул. Лісовій села Болярки.

«Попередньо було встановлено, що водій автомобіля Opel Vectra, 49-річний місцевий житель, допустив зіткнення з бетонною опорою. У результаті ДТП пасажир транспортного засобу, 64-річний односелець водія, отримав травми та був ушпиталений до Новоград-Волинської рай лікарні», – йдеться у повідомленні.

На місці події працювали інспектори сектору реагування та слідчо-оперативна група поліції. Під час документування обставин правопорушення поліцейські звернули увагу, що у водія в кишені знаходиться підозрілий предмет, схожий на бойову гранату. Чоловік визнав, що має при собі небезпечний предмет. Відтак боєприпас РГД-5 з підривачем вилучили працівники вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Відомо, що з 49 років свого життя він половину провів у місцях позбавлення волі за вчинення майнових злочинів та завдання тілесних ушкоджень.

Нині триває встановлення всіх обставин події у рамках розпочатих досудових розслідувань за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу.

Відповідно до чинного законодавства йому може загрожувати від 3 до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в ніч з 21 на 22 березня 2021 року на проспекті Миру поліція намагалася затримати автомобіль, а водій підірвав гранату. Згодом у поліції прокоментували затримання: водій був неадекватним, в машині віз наркотики і внаслідок вибуху гранати втратив частину руки. 24 березня обласна прокуратура інформувала, що 35-річному місцевому підприємцю повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за трьома статтями. 7 квітня слідчі ще чекали на рішення суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. 18 червня Богунський районний суд Житомира своєю ухвалою залишив під вартою чоловіка, який підірвав гранату, втікаючи від поліції, хоча захисник просив домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія Болярка граната  
Матеріали по темі